Zvládnite návštevu stomatologickej ambulancie bez stresu

Zubár patrí k najmenej obľúbeným lekárom, avšak ak by sme sa návšteve stomatologickej ambulancie vyhýbali, spôsobili by sme si závažné problémy a pravdepodobne by sme sa nedoplatili.

Ak chcete zvládať návštevu stomatologickej ambulancie bez stresu, začnite s tým,, že sa začnete o svoje zuby dôkladne starať.

Správny spôsob čistenia

Hneď, ako prídete do čakárne pred ambulanciu, zovšadiaľ sa na vás pozerajú obrázky týkajúce sa čistenia zubov. Viacerí ľudia totiž nevedia svoje zuby umývať správne a to je hlavným problémom. Nesprávnym spôsobom umývania zubov zostávajú nejaké plochy dôkladne nevyčistení, resp. pri nesprávnom čistení sa poškodzuje zubná sklovina a dráždia sa zubné ďasná, čo spôsobuje krvácanie. Správny spôsob čistenia sa dozviete z brožúr od zubného hygienika, resp. priamo v zubnej ambulancii od zubára. Práve toto vám môže predísť chirurgickému trhaniu zubov.

Správne vybavenie na čistenie

Ak chcete zvládať návštevy zubára bez stresu, zabezpečujte si kvalitné vybavenie na čistenie zubov. Začnite výberom kvalitnej značkovej kefky, tá je najdôležitejšia. Potom pokračujte výberom zubných nití, medzizubných kefiek a jednozväzkových kefiek, ktoré sú veľmi dôležité na zadné stoličky. Dávenie, ktoré nám spôsobuje čistenie zadných stoličiek, je veľmi nepríjemné a odporúča sa vyhýbať sa čisteniu zadných zubov klasickými kefkami, ale tými jednozväzkovými.

Pravidelné preventívne prehliadky dokážu odhaliť zubné kazy a iné problémy so zubami a ďasnami, napríklad paradentóza. Chodievajte preto na prehliadky, čistite si zuby dôkladne a uvidíte, že vaše zuby budú zdravé. Trhaniu zubov sa však časom nevyhnete, preto ak k tomu dôjde, odporúčame návštevu špecializovanej zubárskej kliniky, ktorá sa špecializuje aj na extrakciu zubov, či už chirurgickú, alebo klasickú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *