Dokonalý úsmev dosiahnete len správnou starostlivosťou o zuby

Pochváliť sa krásnymi zdravými bielymi zubami sa môže takmer každý. Chce to však zvýšiť starostlivosť o svoje zuby. Vzhľadom na zvyšujúce sa poplatky u zubárov by sme sa mali zamyslieť, či nie je lepšie investovať do kvalitných prípravkov na čistenie zubov.

Dokonalý úsmev dosiahnete správnou starostlivosťou o zuby. Čo by ste mali robiť, aby ste mali krásne zuby?

Používajte kvalitné mäkké zubné kefky

Tvrdé zubné kefky, ktoré svojim štetinkami môžu podráždi zubné ďasná, preto vám odporúčame používať mäkké značkové zubné kefky, ktoré dôkladne vyčistia vaše zuby a nepodráždia vaše zubné ďasná. Radšej investujte do kvalitných zubných kefiek ako do lacných, ktoré dlho nevydržia.

Dôležité ale je naučiť sa správne si čistiť zuby, aby ste odstránili zubný plak a zabránili vzniku kazov.

Medzizubné kefky, nite a jednozväzkové kefky

Okrem kvalitných zubných kefiek používajte aj medzizubné kefky, nite a jednozväzkové kefky. Medzizubnými kefkami a zubnými niťami krásne odstránite zvyšky potravy z medzizubných priestorov a zabránite tak zápalu ďasien, ktorý by vznikal, ak by zvyšky potravy ostávali medzi zubami a rozkladali by sa. Baktérie pôsobiace v tomto priestore sú agresívne, preto myslite na zdravie svojich zubov a čistite si medzizubné priestory.

Nezabúdajte si kúpiť aj jednozväzkové zubné kefky, ktorými čistite zadné stoličky – osmičky. Krásne ich vyčistíte a zabránite tak rýchlemu znehodnoteniu, ktoré je u osmičkách bežné.

Používajte bieliace pásiky

Ak chcete mať žiarivo biele zuby, pomôcť si môžete, ak vyskúšate kvalitné bieliace pásiky. Je potrebné sa však držať pokynov, aby ste dosiahli požadovaný efekt. Bieliace pásiky vám dokonale vybielia zažltnuté zuby a oceníte to najmä pri špeciálnych príležitostiach – rodinných oslavách, výročiach, či svadbe.

Dávajte si však pozor na výber. Vyberajte si len také, ktoré predávajú kvalitné a nemajú v ponuke lacné napodobneniny z Číny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *