Robíte túto hlúpu chybu pri čistení vašej domácnosti?

Rodiny s malými deťmi, majitelia vozidiel, psičkári, ale aj študenti na internátoch a riaditelia materských škôl. Všetci títo majú, okrem iného, spoločnú jednu vec – množstvo škvŕn na kobercoch, sedačkách či poťahoch. A rovnako ich spája chyba, ktorú pri ich odstraňovaní opakovane uplatňujú. Škvrny po sladkom nápoji, kečupe, blate alebo farbičkách sa v momente zažerú do látky a nasleduje zložitý postup ich odstránenia. Drhneme a drhneme, no márne. Menej náročný postup, ktorý garantuje uspokojivý výsledok a eliminovanie problému, je zvoliť profesionálne upratovanie a tepovanie. Zveriť celý proces do rúk skúseného tímu sa nielen oplatí, ale javí sa to aj ako mimoriadne efektívna a moderná alternatíva. Ručné tepovanie so sebou prináša vysoké riziko poškodenia materiálu, stojí množstvo energie a času. Komplikuje tiež profesionálne čistenie, keď sa preň predsa rozhodnete. Nebojte sa z času na čas investovať do špičkových služieb, pretože tie sú s tými amatérskymi neporovnateľné a aj vy si predsa zaslúžite určitý nadštandard. Uvidíte, ako sa to razom okolo vás rozžiari.

Prečo je profesionálne čistenie lepšie?

Škvrny sa odstraňujú veľmi ťažko a ľudia väčšinou riešia len dôsledky, čo v praxi znamená, že sa zbavujú povrchovej nečistoty všetkými dostupnými prostriedkami, no nemyslia na rad ďalších aspektov. Domáci tepovači v snahe zachrániť nábytok, paradoxne, riskujú trvalé poškodenie zafúľanej plochy neodborným zásahom. Kvalitné a šetrné čistenie nie je až taká jednoduchá vec, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Bez vhodných znalostí a najmä prístrojov môže človek spôsobiť viac škody ako osohu. Rozotrieť vhodný čistiaci prostriedok dokáže každý, ale čo ďalej? Špinu je potrebné po rozpustení nejakým spôsobom odsať a práve toto je ten kritický moment, ktorý bežné vysávače nedokážu zvládnuť. Zveriť do rúk profesionálov napríklad také tepovanie sedačiek je najistejšou cestou k maximálnej spokojnosti. Bežné domáce postupy špinu zbytočne rozmažú po povrchu, ale v žiadnom prípade nezabezpečia jej dôkladné vyčistenie. Tento úkon si vyžaduje použitie profesionálnych strojov, ktorých výkon presahuje niekoľkonásobne silu bežne dostupných zariadení. Aj preto je odborné čistenie tak excelentné. Požadovaná plocha bude po šetrnom a dôkladnom pracovnom postupe pôsobiť fantasticky. Špina nebude iba odstránená, ale dochádza tu aj k hĺbkovému čisteniu vlákien, v ktorých sa usádzajú roztoče a prach. Tým sa zvýrazní pôvodné sfarbenie a obnoví zaniknutá štruktúra.

Bez rizika

Profi prístroje sa od bežných odlišujú najmä svojím výkonom, ale aj množstvom nastavení, modifikácii či nadstavcov. Tým sa zabezpečí dokonalé čistenie sedačky či iného vybavenia, a to bez rizika poškodenia a hlbšieho zažratia špiny. Bežné domáce vysávače nemajú potrebný výkon na hĺbkové čistenie. Vlastniť profesionálny prístroj sa ale domácnostiam v žiadnom prípade neoplatí, keďže jeho cena a výdaje na jeho údržby vysoko prevyšujú náklady na bežné spotrebiče. Voľba profesionálneho upratovania sa preto javí ako najlepší kompromis. Ak vám teda záleží na zdravom a čistom prostredí, oslovte tím, ktorí vlastní potrebné vybavenie a je vo svojej práci jednotka. Moderný človek sa už naozaj nemusí do podobných úkonov, ktoré aj tak neprinesú ovocie, púšťať sám.

Zdroj: Tepujeme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *