Ďalšie zmeny v MHD od 9. augusta

Rekonštrukcia električkových tratí prinesie ďalšie zmeny v MHD. Udeje sa tak kvôli uzatvoreniu cestno-koľajového prejazdu Štúrova – Južná trieda a čiastočnému otvoreniu križovatky Protifašistických bojovníkov – Rooseveltova.

Zmeny sa dotknú nasledujúcich liniek:

Autobusové linky x6, x7, 10, 11, 15, 16, 20L, 21, 23, 25, 32, 52, 56, 71, 72, N1, N2, N3,N71 budú opäť premávať ulicami Rooseveltova > Pribinova > Timonova. Spoje týchto liniek zastavujú na zastávkach Nám. osloboditeľov (na Rooseveltovej ul. pri hoteli Hilton) a Dom umenia (na Timonovej ul. pri Teledome – okrem liniek 15 a 16, ktoré zastavia až na Rastislavovej ul. a okrem liniek N1-N3 a 11). Zastávka pri poisťovni Allianz na Štúrovej ul. sa ruší.

Autobusová linka 16 bude premávať po svojej pôvodnej trase Podhradová – Nám. osloboditeľov – OC Cassovia. V smere z Podhradovej zastaví na zastávkach Železničná nemocnica > Pošta 2 > Staničné námestie. V smere zo Železníkov nebude zachádzať na Staničné námestie, ale premávať priamo cez zastávky Jakabov palác > Vodná.

Autobusová linka 25 bude premávať po svojej pôvodnej trase Bruselská – Magnezitárska – Nám. osloboditeľov – Poľov (obojsmerne).

Trolejbusové linky 71 a N71 budú premávať po svojej pôvodnej trase Lingov – Mier – Nám. osloboditeľov – KVP, kláštor (obojsmerne).

Trolejbusová linka 72 bude premávať po svojej pôvodnej trase Lingov – Nám. osloboditeľov – Myslava, Grunt. V smere z Furče zastaví na zastávkach Železničná nemocnica > Pošta 2 > Staničné námestie (nahradzuje linku 17, resp. 70). V smere z Myslavy nebude zachádzať na Staničné námestie.

Autobusová linka x9 v smere na Havlíčkovu bude z dôvodu zmeny dopravného značenia premávať priamo cez Strojárenskú ulicu (tak ako v smere na Terasu). Na zastávke Nám. Maratónu mieru zastavuje pri priemyselnej škole na Strojárenskej ulici. Na zastávkach Radnica Starého mesta a Mlynská bašta už nezastavuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *