Ďalšie zmeny v MHD od 15. februára

Z dôvodu uzavretia severnej časti Štúrovej ulice (od zastávky Senný trh po križovatku Štúrova – Moyzesova) kvôli modernizácii električkovej trate dôjde od nedele (15.2.2015) k ďalším zmenám v MHD.

Električkové linky 3 a 4 budú premávať len po Námestie osloboditeľov. Nástup a výstup bude umožnený na električkovej zastávke umiestnenej na Južnej triede. Ostatné električkové linky budú premávať v doterajších obmedzeniach.

Trolejbusové linky budú naďalej nahradené v celom úseku autobusmi.

V smere na Námestie osloboditeľov bude autobusová doprava premávať po doterajšej obchádzkovej trase cez ulice: Žižkova – Rastislavova – Kukučínova.
Naďalej je zriadená dočasná zastávka KRAJSKÝ SÚD (pod Steel arénou) pre všetky linky MHD, ktoré premávajú v tomto úseku.

Z Námestia osloboditeľov smerom k Domu umenia a Krajskému súdu bude autobusová doprava premávať po obchádzkovej trase cez ulice Roosveltova – Pribinova – Mojmírova – Galenova – Kuzmányho. V tomto smere sa mení aj umiestnenie zastávok MHD nasledovne:

– Dočasná zastávka SENNÝ TRH (platí len pre linky x6 a x7) v smere na Námestie osloboditeľov bude na Roosveltovej ulici pri „Parku na Drevenom trhu„.
– Dočasná zastávka NÁMESTIE OSLOBODITEĽOV bude na križovatke Hlavnej a Roosveltovej ulice (pri „Mladosti“).
– Dočasná zastávka NÁMESTIE OSLOBODITEĽOV pre linku 11 nebude pri budove Allianz poisťovne, ale na Južnej triede pri hoteli Centrum.
– Naviac bude zriadená zastávka DOM UMENIA pre všetky autobusové linky premávajúce k zastávke Krajský súd. Umiestená bude na Timonovej ulici (pri Teledome).

Zároveň budú upravené aj trasy niektorých autobusových liniek, ktoré vynechajú zastávku Námestie osloboditeľov:

Linka 24:
– V smere do Spaľovne premáva po trase Staničné námestie – Senný trh – Rušňové depo – …
– V smere na Staničné námestie premáva bez zmeny trasy.

Linka 29:
– V smere na Staničné námestie premáva po trase: … – Mlynská bašta – Vodná – Staničné námestie.
– V smere na Kavečany premáva po trase: Staničné námestie – Jakabov palác – Vodná – …

Linka 30:
– V smere na Staničné námestie premáva po trase: … – Železničná nemocnica – Pošta 2 – Staničné námestie.
– V smere na zastávku Pri hati premáva po trase: Staničné námestie (východzia zastávka) – Pošta 2 – Železničná nemocnica – …

Linka 33:
– V smere na Krematórium premáva po trase: Staničné námestie – Jakabov palác – Palackého – …
– V smere na Staničné námestie premáva bez zmeny trasy.

Od nedele (15.2.2015) sa upravujú aj trasy liniek 20, 31 a 32.
Vzhľadom na nové obmedzenia v MHD sa upravujú aj odchody na linkách: 10, 11, 20, 20L, 21, 23, 24, 25, 26P, 29, 30, 31, 32, 33, 51, 52, 56, 71 a 72.

Ostatné autobusové linky budú premávať v doterajších obmedzeniach (Námestie Maratónu mieru, Štúrova ulica a Kuzmányho ulica).
Doporučujeme cestujúcim, aby sledovali zmeny na zastávkach MHD a na internetovej stránke dopravného podniku www.dpmk.sk. V prípade nejasností a otázok môžu využiť nonstop infolinku DPMK 6 407 407.

DPMK

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *