Navštívte chránené územie Slovenského raja!

Dobšiná / Mlynky/Podlesok – Priaznivci turistiky a Slovenského raja, ktorí sa chcú dostať do prísne chránenej časti národného parku majú tak možnosť 1. augusta. V sobotu ráno pre nich pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj (OOCR Slovenský raj) v spolupráci s Klubom slovenských turistov Dobšiná a KOCR jedinečný prechod Slovenským rajom. Tí, ktorí sa o pol desiatej ráno stretnú pri vstupe do Zejmarskej rokliny – Biele Vody sa môžu tešiť na turistický zážitok – Zejmarská roklina, Geravy, Gačovské skaly a Dedinky.

Peší prechod Slovenským rajom si užijú nie len nadšenci z južnej strany, ale pre tých, ktorým je dostupnejší národný park zo severnej časti, pripravila OOCR Slovenský raj v spolupráci s Klubom slovenských turistov Spišské Tomášovce a KOCR alternatívnu trasu. Najbližšiu augustovú sobotu sa môžu stretnúť ráno o 8:00 pred reštauráciou v Spišských Tomášovciach a vydať sa potulkami Slovenským rajom cez Sedlo nad Klauzami a Predný hýľ smerom na Geravy, kde sa pripoja k skupine vyrážajúcej z Bielych Vôd. Odtiaľ, po krátkom oddychu a občerstvení pokračujú v spoločnej trase na Gačovské skaly.

Milovníci prírody a Slovenského raja majú zabezpečený nielen bezpečný prechod územím v 5. stupni ochrany prírody s turistickým sprievodcom ale majú postarané aj o občerstvenie a guláš. „Tešíme sa na všetkých milovníkov prírody. Národný park Slovenský raj disponuje mnohými krásami, ktoré sa dajú objavovať a spoznávať celý život a my k tomu chceme prispieť,“ dodáva predsedníčka OOCR Slovenský raj Erika Oravcová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *