Tabačka Kulturfabrik spúšťa novú kampaň „Naštartuj Tabačku!“

(KOŠICE, 13. júla 2015) Košická Tabačka Kulturfabrik spustila novú crowdfundingovú kampaň. Jej cieľom je vyzbierať finančné prostriedky na vybavenie priestorov tejto novej zóny pre umenie, kreativitu a spoluprácu. Kampaň vzniká v spolupráci s portálom StartLab.sk a potrvá 36 dní. Pracuje so zapojením širokej verejnosti i veľkého „matchingového“ partnera a za podporu sľubuje viaceré zaujímavé bonusy.

Nová zóna pre umenie, kreativitu a spoluprácu Tabačka Kulturfabrik otvorila svoje zrekonštruované priestory v máji 2015. Vďaka dlhodobej spolupráci a významnej podpore Košického samosprávneho kraja sa tak riaditeľovi Petrovi Radkoffovi a jeho kolegom zo združenia Bona Fide, podarilo naplniť svoje dvadsaťročné úsilie na poli súčasného umenia a kultúry v Košiciach.

Zrekonštruovanie národnej kultúrnej pamiatky z roku 1851 – bývalej tabakovej továrne na Gorkého ulici – na moderné kultúrno-komunitné centrum je však len jednou z kľúčových fáz ich dlhodobej vízie. Priestory, ktoré sú určené nielen viacerým organizáciám z oblasti kreatívneho priemyslu, ale najmä širokej verejnosti, bude nutné vybaviť profesionálnou technikou. Činnosť Tabačky je financovaná z viacerých zdrojov, okrem verejných je to i zásadný vlastný vklad oz Bonda Fide i jeho partnerov, no na profesionálne vybavenie to stále nestačí.

Tabačka Kulturfabrik sa preto rozhodla osloviť širokú verejnosť, aby prostredníctvom crowdfundingovej kampane prispela na jej vybavenie a stala sa tak súčasťou tohto kultúrneho centra. Okrem verejnosti do kampane unikátne vstupuje aj strategický partner Nadácia Orange – tá ako tzv. „matchingový“ partner znásobí každé Euro, ktoré verejnosť Tabačke prispeje, a to až do výšky 5000 Eur.

„Do priestorov sme vstúpili s inovatívnymi nápadmi realizácie interiérového dizajnu – centrum sme vybavili redizajnovaným nábytkom a zariadením z recyklovaných materiálov. Časť centra sme vybavili našou vlastnou technikou, no tá nepokrýva všetky profesionálne požiadavky na nový kultúrny priestor a rozšírené aktivity pre širokú verejnosť z Košíc, okolia i zahraničia. Prostriedky, ktoré vďaka kampani vyzbierame, budú použité predovšetkým na nákup zariadenia, ktoré sme si doposiaľ museli prenajímať. Teda svetlá, zvuková aparatúra, premietacie plátno či projektor. Naštartujte s nami Tabačku a staňte sa navždy jej súčasťou!“ dodáva Radkoff.

Tabačka pre svojich podporovateľov pripravila i zaujímavé spätné bonusy, ktoré sú odstupňované podľa výšky ich príspevku. Celá kampaň a možnosť prispieť bude realizovaná prostredníctvom webovej stránky:

www.startlab.sk/tabacka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *