V piatok sa v Košickej Tabačke presunieme na Island!

Piatkový večer bude ideálnym časom, aby sme sa pozreli na to, čo to do pekla je tá obdivovaná a zvláštna islandská hudobná scéna. Súčasťou večera bude aj praktická ukážka v podobe ostrovnej alternatívnej párty.

Tabačka v spolupráci s alt30collective uvádzajú úspešný formát What the hell***is?, ktorý sa po trojročnej odmlke presúva do Tabačky kulturfabrik. Každý mesiac prinesieme čerstvé témy z oblasti súčasnej vizuálnej kultúry, hudby, ale taktiež sa budeme zaoberať ʺnezodpovedanými otázkamiʺ z oblasti verejného života, ktoré s kultúrou súvisia.

Prezentáciu What the hell island music scene is?/Čo do pekla je islandská hudobná scéna? odprezentuje Juraj Kušnierik. Prednáška sa uskutoční 21.11.2014 (Piatok) o 19:00 v košickej Tabačke kulturfabrik na Gorkého 2. Vstupné bude symbolické 1€

Island má približne toľko obyvateľov ako Košice. Okrem toho, že jeho futbalová reprezentácia nedávno porazila Turecko a Holandsko a mužská hádzanárska reprezentácia patrí do absolútnej svetovej špičky, okrem toho, že islandský zväz spisovateľov má 350 členov (a jedného nositeľa Nobelovej ceny), pôsobí v tejto krajine okolo 500 kapiel, pesničkárov a elektronických producentov, medzi nimi niekoľko desiatok celosvetovo uznávaných. Teda nielen Björk, Sigur Rós, GusGus, Emilíana Torrini, Ólafur Arnalds, Of Monsters And Men, Ásgeir alebo múm. Ako je to možné? Čo do pekla je a ako funguje islandská hudobná scéna?

Juraj Kušnierik (1964) je vyštudovaný eletrotechnický inžinier, no nikdy sa tým neživil (a nie je to ani jeho koníček). Je jedným zo zakladateľov Artfora, pracoval v treťom sektore, neskôr bol kníhkupcom (v Artfore), sedem rokov spolu so Števom Hríbom moderoval reláciu Pod lampou, je kultúrnym redaktorom časopisu .týždeň, na Rádiu_FM má reláciu Slová_FM. Je autorom knihy o islandskej hudbe s názvom Hudba ostrova.


WHAT THE HELL***IS? / ČO DO PEKLA***JE?

Formát prednášok, prezentácií, projekcií a diskusií, ktoré sa zaoberajú ʺnezodpovedanými otázkamiʺ jednak z oblasti súčasného vizuálneho umenia, hudby, filmu, ale taktiež ʺhorúcimi témamiʺ z oblasti verejného života, ktoré s kultúrou súvisia. Prvoradou ambíciou formátu WHAT THE HELL***IS? je živou formou zoznámiť širokú verejnosť s umením a jeho témami, ktoré sa v dnešnej dobe veľkej popularite netešia.

https://www.facebook.com/wthellis
http://tabacka.sk/

Sigur_ros_heima

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *