What the hell***is? umenie vo verejnom priestore

Vo štvrtok (26.2.2015) o 19:00 budeme spoločne s Pavelom Karousom hľadať odpovede na základnú otázku „čo do pekla je súčasné vizuálne umenie vo verejnom priestore v čechách a na slovensku“. Podujatie sa odohrá v košickej Tabačke kulturfabrik. Vstupné bude 1€. 

Dusan Zahoransky_Doma_2012_KosiceTabačka v spolupráci s alt30collective uvádzajú úspešný formát What the hell***is?, bktorý sa po trojročnej odmlke presúva do Tabačky kulturfabrik. Každý mesiac prinesieme čerstvé témy z oblasti súčasnej vizuálnej kultúry, hudby, ale taktiež sa budeme zaoberaťbnezodpovedanými otázkamiʺ z oblasti verejného života, ktoré s kultúrou súvisia.

Prezentácia s diskusiou je zameraná na vývoj prejavov výtvarného umenia v exteriéri po roku 1989. Venuje sa kríze oficiálnych štátnych štruktúr podporujúcich monumentálne umenie pre architektúru a snaží sa nájsť a pochopiť jej príčinu. Prednáška se zameria okrajovo na alternatívu k oficiálnému umeniu vo verejnom priestore ako logický dôsledok tejto krízy.

Pavel Karous (*1979) je sochár, ktorý vytvára objekty, venuje sa site specific inštaláciam, intervenciám do verejného priestoru, architektúre výstav, scénografii a designu. So svojim dlhodobým projektom „Vetřelci a volavky“ dokumentuje a popularizuje výtvarné umenie vo verejnom priestore v reálnom socializme a v reálnom kapitalizme a je autorom publikácie Vetřelci a volavky, ktorá získala prvé miesto v súťaži Najkrajšia

kniha roku 2013 v kategórii Odborná literatúra. V súčasnosti učí v Ateliéri sochy na škole súčasného umenia – Scholastika.

Viac na www.facebook.com/wthellistabacka.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *