V dôsledku tragických udalostí v Tunisku bol z Košíc zatiaľ zrušený jeden charterový let

Tuniské letovisko Sousse bolo v piatok 26. júna terčom teroristického útoku, ktorý si doteraz vyžiadal 39 obetí. V dôsledku týchto udalostí odletelo v tento deň z letiska Košice do Monastiru lietadlom spoločnosti Travel Service 50 dovolenkárov, teda asi tretina pôvodne plánovaného počtu. Ostatní svoje zájazdy zrušili, resp. preložili.

Zástupca výkonného riaditeľa letiska Košice pre prevádzku, bezpečnosť a ochranu, Štefan Fedák: „V dôsledku tragických udalostí v Tunisku bol zatiaľ z letiska Košice zrušený jeden charterový let. Išlo o let spoločnosti Tunis Air do letoviska Monastir, ktorý bol pôvodne plánovaný na 28. jún. Nemôžeme vylúčiť, že dôjde k zrušeniu ďalších letov do Tuniska, ale momentálne nedisponujeme takými informáciami, ktoré by to potvrdzovali.“

Tuniský Monastir bol vlani treťou najvyhľadávanejšou charterovou destináciou z letiska Košice, čo sa vzhľadom k smutným udalostiam zrejme tento rok nezopakuje. Turisti, ktorí sa rozhodnú zrušiť plánovanú dovolenku v Tunisku, majú viacero alternatívnych možností, keďže okrem Monastiru je v ponuke cestovných kancelárií ďalších 12 atraktívnych prímorských destinácií s odletom z Košíc, a to konkrétne Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko). Pre bližšie informácie je potrebné kontaktovať priamo cestovné kancelárie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *