Na letisku Košice odštartovali letnú charterovú sezónu.

Let číslo 6D6094 českej leteckej spoločnosti Travel Service v stredu 3. júna odštartoval letnú charterovú sezónu na letisku Košice. Lietadlo typu Boeing 737-800 so 146 cestujúcimi na palube nabralo ráno o 10:35 smer Hurghada.

Kompletný zoznam charterových destinácií s odletom z Košíc pre letnú sezónu 2015 predstavil výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler: „Na výber je spolu 13 prímorských destinácií, konkrétne: Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko). Je z čoho vyberať a veríme, že cestovné kancelárie pripravili pre dovolenkárov atraktívne ponuky.“ V zozname si cestujúci môžu nájsť aj novinky, a to konkrétne albánsku Tiranu a tureckú destináciu Izmir.

Počas letnej sezóny 2014 letisko Košice vybavilo spolu 124 363 charterových cestujúcich a Karl Dandler doplnil, že „ak všetko pôjde podľa aktuálnych predpokladov, tohtoročné leto by malo byť približne na úrovni vlaňajšej mimoriadne úspešnej sezóny.“ V súvislosti s letnou charterovou ponukou pridal Karl Dandler ešte jednu informáciu: „Na lety do bulharského Burgasu a na grécky ostrov Rodos je možné zakúpiť si aj samostatnú letenku – či už priamo na letisku v agentúre Skyport alebo prostredníctvom webovej stránky leteckého prepravcu www.smartwings.com.“ Popri prímorských dovolenkových destináciách samozrejme ani počas letnej sezóny nebudú chýbať pravidelné celoročne prevádzkované spojenia do Londýna, Bratislavy, Kyjeva, Prahy a Viedne prostredníctvom partnerských aerolínií Wizz Air, České Aerolínie a Austrian Airlines. Po otvorení základne bude spoločnosť Wizz Air od 5. júna každý piatok a pondelok prevádzkovať aj lety z Košíc do Milána Bergama a každú stredu a nedeľu do severoanglickej destinácie Doncaster Sheffield.

unnamed

Zdroj: tlačová správa
Foto: Rado Mlýnek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *