Rekordná letná sezóna na letisku Košice

Bohatá ponuka cestovných kancelárií priniesla košickému letisku rekordný počet cestujúcich. Počas tohtoročnej letnej sezóny letisko Košice privítalo na charterových letoch spolu 119 920 cestujúcich, čo z nej robí najlepšiu sezónu v jeho histórii. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2013 ide o 30 percentný nárast a v porovnaní s doteraz najúspešnejšou letnou sezónou z roka 2011 ide o nárast o 15 percent.

Spolu bolo vybavených 441 charterových letov do a z desiatich krajín. Prvé lietadlo do egyptskej Hurghady odletelo z Košíc 24. mája a posledný charterový airbus priletel z Antalye 1. októbra. Počas tohto najslnečnejšieho obdobia v roku pripravili cestovné kancelárie rozhodne zaujímavú ponuku 17 prímorských destinácií s odletom z Košíc. Spätná väzba od dovolenkárov z východného Slovenska bola viac ako pozitívna. V súlade s tradíciou posledných rokov bola najžiadanejšou destináciou turecká Antalya s viac ako 40 000 cestujúcimi, nasledovaná bulharským Burgasom s 25 000 cestujúcimi a tuniským Monastirom s 10 000 cestujúcimi. Okrem toho bolo v ponuke ďalších 14 destinácií: Ajaccio (Francúzsko – Korzika), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Catania (Taliansko – Sicília), Enfidha (Tunisko), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Kos (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalábria), Malaga (Španielsko – Andalúzia), Olbia (Taliansko – Sardínia), Rijeka (Chorvátsko), Rhodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus).

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Karl Dandler: „Vďaka silnej letnej sezóne, mimoriadne úspešnej linke Wizz Air-u do Londýna a stabilnej prevádzke vlajkových dopravcov Austrian a České aerolínie sme v priebehu mesiacov január– september 2014 privítali celkovo 299 039 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 54 percent. Podľa našich aktuálnych odhadov by sme do konca roka mali pokoriť hranicu 350 000 cestujúcich.”

Šéf marketingu Juraj Toth poodhalil doplňujúce informácie a plány do budúcnosti: “Môžeme povedať, že najsilnejším dňom tohto roka bol 29. júl, keď sme na 15 letoch vybavili spolu 3 987 cestujúcich. Pokiaľ ide o plány v oblasti charterovej dopravy, intenzívne sa zaoberáme myšlienkou celoročných charterových letov do jednej z destinácií v Egypte a letným spojením do Chorvátska. Sme presvedčení, že oba tieto projekty majú reálne predpoklady na úspech a intenzívnou spoluprácou všetkých zainteresovaných subjektov, t.j. cestovných kancelárií, leteckých spoločností a letiska, sa nám podarí ich zrealizovať.“

Infomovalo Letisko Košice
Foto: Rado Mlýnek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *