Karpatská vandrovka znovu podporila dobré nápady východniarov

Košice, 29. júna 2015 – Fond Karpatskej vandrovky, darcovského pochodu Karpatskej nadácie, podporil šesť projektov neziskových organizácií v rámci grantovej výzvy MÁME RADI VÝCHOD. Projekty prispejú k lepšiemu životnému štýlu a k aktívnemu tráveniu voľného času detí aj dospelých na východnom Slovensku.

Vďaka podpore fondu sa členovia združenia Za rozvoj Hrušova spolu s obyvateľmi obce Nižný Hrušov vyberú počas každoročného Turistického dňa na túru k známym mohylám a osadia informačné tabule. Združenie Usmej sa na mňa zorganizuje letný tábor pre hendikepované deti, kde táborovými asistentmi budú aj samotní hendikepovaní mladí ľudia. OZ ĎAKUJEM – „PAĽIKERAV“ bude prezentovať odlišnú rómsku kultúru v dedinách s rómskym a nerómskym obyvateľstvom.

Financie na tieto projekty prišli z Fondu Karpatskej vandrovky, fondu darcovského pochodu Karpatskej nadácie. Karpatská vandrovka je každoročný 50-kilometrový pochod po hrebeni Volovských vrchov pre športovcov aj nešportovcov s veľkým srdcom, ktorí prejdú jej trasu a symbolicky aj finančným darom sa pripoja k myšlienke lepšieho východného Slovenska. Každý účastník Karpatskej vandrovky daruje do Fondu Karpatskej vandrovky sumu 100 EUR.

„Počet účastníkov vandrovky je z roka na rok vyšší, čo nás veľmi teší,“ hovorí Katarína Minárová, riaditeľka Karpatskej nadácie. „Začínali sme v roku 2010 s 13 nadšencami na Štarte a v roku 2014 ich bolo už 62. Aj toto je dôkazom, že netradičné formy darovania a podpory dobrej veci majú svoje miesto už aj na Slovensku.“

Turistický pochod je zameraný na získavanie finančných prostriedkov na rozvoj východného Slovenska. Šiesty ročník Karpatskej vandrovky sa koná v sobotu 19. septembra 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *