Fond podporí projekty, ktoré prinášajú pomoc a radosť obyvateľom východného Slovenska.

Karpatská nadácia otvorila v stredu 8. apríla 2015 grantovú výzvu Fondu Karpatskej vandrovky. 5. výzva Fondu s názvom Máme radi východ podporí celkovou sumou 6 200 EUR projekty zamerané na zlepšenie života v mestách a na vidieku na východnom Slovensku. Karpatská nadácia podporí v tejto výzve projekty zamerané na životný štýl, športové vyžitie, aktívne trávenie voľného času, rozvoj nekomerčnej kultúry a tvorivosti.

Mimovládne neziskové organizácie, ktoré sídlia v košickom a prešovskom kraji, môžu na realizáciu projektov žiadať o finančnú pomoc do 18. mája 2015. Maximálna výška grantu na jeden projekt je 1 000 EUR.

Fond Karpatskej vandrovky každoročne združuje dary účastníkov Karpatskej vandrovky, prvého a jediného darcovského pochodu na Slovensku. Od prvého pochodu v roku 2010 darovali vandrovníci do Fondu Karpatskej vandrovky dary v hodnote 16 490 EUR. Všetky prostriedky sú použité na podporu dobrých nápadov a užitočných projektov na východe Slovenska.

„Sme nadšení z toho, že k vandrovke sa každý rok pripoja noví účastníci. Vo svojich tímoch si nielen užijú krásny, aj keď náročný pochod, no podporia aj dobrú vec,“ hovorí Katarína Minárová, riaditeľka Karpatskej nadácie. „Po prekonaní 50 kilometrov čaká vandrovníkov ešte jedna neľahká úloha: ako darcovia sa zapájajú do rozhodovania o tom, ktoré projekty budú z ich darov podporené.“

Karpatská vandrovka je darcovský turistický pochod pre lepšie východné Slovensko. Vandrovka je dlhá 50 kilometrov a vedie po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov. Účastníkov čaká
fyzická výzva, tímové dobrodružstvo a úžasný zážitok prekonania samého seba v divokej prírode Karpát. Karpatská nadácia organizuje Karpatskú vandrovku každý rok od roku 2010. Doteraz sa na vandrovke zúčastnilo 166 účastníkov. Šiesta Karpatská vandrovka sa bude konať v sobotu 19. septembra 2015.

Viac informácií o otvorenej grantovej výzve poskytne:
Ing. Judita Besenyiová programová asistentka
Tel: 055 622 1152, e-mail: Judita.besenyiova@karpatskanadacia.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *