Nová ŠKODA Octavia RS 230 prichádza na slovenský trh s cenou od 29 290 €

Najrýchlejšia Octavia všetkých čias, nová ostrá ŠKODA Octavia RS 230 s benzínovým motorom 2,0 TSI / 169 kW prichádza na slovenský trh s bohatou výbavou a s cenou od 29 290 €. Verzia Combi s rovnakou motorizáciou je k dispozícii s príplatkom iba 850 €. Autorizovaní partneri ŠKODA AUTO ponúkajú novú Octaviu RS 230 s predĺženou zárukou na 4 roky alebo do 120 000 km a doživotnou garanciou mobility Premium.

ŠKODA Octavia RS 230 boduje atraktívnym športovým dizajnom, modernou technikou a pôsobivým výkonom. Ako prvý automobil značky ŠKODA ponúkne v sériovej výbave diferenciál s elektronicky riadenou svornosťou pre vysoko efektívne prejazdy zákrutami.„Pre naozajstných fajnšmekrov prinášame mimoriadne dynamický, opticky aj technicky vylepšený variant modelu Octavia RS. Nová Octavia RS 230 ponúkne dokonalé prepojenie špičkových jazdných vlastností, najnovšej techniky a tradične vysokej úžitkovej hodnoty,“hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Cena novinky vo verzii s benzínovým motorom 2,0 TSI / 169 kW a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou začína na sume 29 290 €. Verzia Combi s rovnakou motorizáciou je k dispozícii s príplatkom iba 850 €. Octaviu RS 230 možno objednať s rovnakým motorom aj s automatickou šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Autorizovaní partneri ŠKODA AUTO ponúkajú novú Octaviu RS 230 s predĺženou zárukou na 4 roky alebo do 120 000 km a doživotnou garanciou mobility Premium.

V porovnaní s modelom RS ponúkne nová ŠKODA Octavia RS 230 v základnej výbavenavyše aj predný diferenciál s elektronicky riadenou svornosťou, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca, pričom sedadlo vodiča obsahuje aj pamäťovú funkciu, poťahy sedadiel v kombinácii kože a umelej kože, funkciu voľby jazdného profiluPerformance Mode Selection, 19-palcové disky z ľahkej zliatiny Xtreme v lesklom čiernom dizajne, parkovacie senzory vpredu, farebný grafický displej palubného počítača Maxi DOT, čierny dizajn paket, ktorý zahŕňa rámik prednej masky a vonkajšie kryty spätných zrkadiel v čiernej lesklej farbe.

Označenie 230 vyjadruje počet konských síl novej verzie RS, ktorú poháňa dvojlitrový benzínový motor s výkonom 169 kW, čiže 230 koní. Pre verziu RS 230 posilnila ŠKODA dvojliter modelu Octavia RS o 7 kW (10 koní). S agregátom 2,0 TSI / 169 kW (230 koní) v spojení s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou zrýchli Octavia RS 230 z 0 na 100 km/h iba za 6,7 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 250 km/h. ŠKODA Octavia RS 230 sa tak stáva najrýchlejším sériovo vyrábaným modelom Octavia všetkých čias.

Označenie RS symbolizuje športové úspechy značky ŠKODA, rovnako ako výkonnosť a emócie vybraných sériových modelov. Skratku RS pre označenie modelu použila značka ŠKODA prvýkrát v roku 1974. Prvými modelmi, ktoré niesli toto označenie, boli pretekárske automobily ŠKODA 180 RS a 200 RS. Legendou je ŠKODA 130 RS, ktorá patrila v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch k najúspešnejším športovým vozidlám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *