Do súťaže o Zlatého žobráka 2015 je prihlásená už takmer šesťdesiatka filmov z celého sveta

Do súťažnej časti 21. ročníka Medzinárodného festivalu lokálnych televízií, jeden a pol mesiaca pred uzávierkou, je už prihlásená takmer šesťdesiatka filmov z celého sveta. O hlavnú cenu Zlatý žobrák tak, ako po minulé roky sa bude súťažiť v 3 sekciách – Lokálna televízia, Produkčná spoločnosť a Mladý tvorca.

„Očakávame filmy, ktoré budú odrazom života a osudov ľudí, ktorí žijú okolo vás. Budeme radi, ak nám pošlete také programy, ktoré odhaľujú vážne problémy súčasnej spoločnosti, ako sú korupcia, vydieranie, minoritné a cezhraničné problémy, osudy detí a žien, programy, ktoré sa zaoberajú následkami globálneho otepľovania, či súčasnej finančnej krízy,” hovorí riaditeľka festivalu Eva Děkanovská.

Medzinárodná porota bude sledovať súťažné filmy cez internet prostredníctvom osobitného prístupu na stránkach www.festival.sk a www.clickforfestivals.com. Sedemčlenná porota bude pracovať pod vedením Rogera Worroda, švajčiarskeho herca, scenáristu a producenta.„Teší nás, že aj tento rok tvoria najpočetnejšiu skupinu filmov snímky z dielne mladých autorov, medzi ktorými sú zastúpení aj filmári zo Slovenska. Teší nás aj to, že sa k nám vracajú úspešní autori z predošlých rokov. Svoj, predpokladám opäť výborný film, poslal aj minuloročný víťaz festivalu Jerzy Kalina,” hovorí Děkanovská.

21. medzinárodný festival lokálnych televízií Košice 2015 sa uskutoční 17. – 20. júna 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *