Pripravte sa na prvé vysvedčenie

Prvé vysvedčenie je udalosť, na ktorú sa nezabúda. Biely papier s úhľadnými vetami pani učiteľky, ktoré chvália či karhajú, vyvolávajú v deťoch silné emócie. Je to niečo viac, ako červené bodíky alebo včeličky. Ide o prvý oficiálny dokument hodnotiaci ich snahu. To, čo všetko sa za prvý polrok svojho školského života naučili. Na odovzdávanie prvého vysvedčenia sa preto treba poriadne pripraviť.

Oficiálne sa vysvedčenie odovzdáva 30. januára. Klasifikačné porady bývajú tri až päť dní skôr a ako odmenu za svoje polročné snaženie dostávajú deti deň prázdnin. Tentokrát voľno pripadlo na 2. februára a školáci si vďaka tomu užijú predlžený víkend. Vysvedčenie dostávajú deti obyčajne na poslednej vyučovacej hodine. Dovtedy sa učia, akoby sa nič nedialo. Napriek tomu je tento deň malou slávnosťou a keď prváčikovia kráčajú uličkou k vysmiatej pani učiteľke či učiteľovi, chcú vyzerať čo najlepšie. Oblečenie však musí byť aj pohodlné, aby v ňom drobci bezproblémovo vydržali od rána až do slávnostného aktu odovzdávania.

Čo sa týka módy pre dievčatá, odporúčame šaty s dlhým alebo krátkym rukávom obohatené o veselé pančušky, bolerká alebo svetríky. Stavte hlavne na menej krčivé materiály, ako bavlna či viskóza. Vhodné sú elegantnejšie strihy a tmavšie farby, na ktorých nebude vidieť omrvinky z desiatej.

Pri obliekaní chlapcov sú najlepšou voľbou košieľky. Vďaka bavlnenému materiálu sa v nich školáci cítia pohodlne, manžety ani golieriky ich neškrabú a dospelácke strihy z nich okamžite urobia malých gentlemanov. Skvele budú vyzerať aj v jednofarebnom či pásikavom svetríku s V-čkovým golierom alebo v pulóvri na gombičky. K nemu odporúčame klasické športovo-elegantné nohavice v béžovej alebo sivej farbe. Všetky tieto kúsky sa dajú kúpiť napríklad v predajni iDo v OC Atrium Optima v Košiciach alebo na e-shope obchodu www.idoshop.sk.

Na záver pripravte školákovi k taške a desiate aj kvietok pre pani učiteľku alebo pána učiteľa. Tento milý zvyk je spôsobom, ako sa pedagógom poďakovať za čas a energiu, ktorú do vášho dieťaťa za posledných päť mesiacov vložili. Vyberajte kvety, ktorým neprekáža byť dlhšie bez vody, ak by si školáčik v triede nespomenul, že ich má vložiť do vázy alebo pohára s vodou. Patria k nim napríklad karafiáty, chryzantémy alebo kálie.

 

Veríme, že vás vysvedčenie vašich prváčikov poteší. A ak sa na ňom nájde aj nejaká tá chybička, uvedomte si, že tento papier je len prvým z radu ďalších, dôležitejších. Deti tak majú množstvo času na to, aby sa polepšili :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *