Divadlo o psíčkovi a mačičke potešilo deti a rozosmialo pani učiteľky

Nadácia KOSIT a divadlo Babadlo si vrámci projektu Škôlka Ježka Separka pripravili pre deti poučné bábkové divadlo. Predstavenie na motív príbehov Jozefa Čapka o psíčkovi a mačičke si škôlkári užili 20. júna o 9:30 hod. v košickej Historickej radnici.

„Predstavením O psíčkovi a mačičke sme oslávili koniec školského roka a zároveň ďalší úspešný ročník Škôlky Ježka Separka. Herci divadla Babadlo si pripravili scénky, ktoré zábavnou formou poukázali na potrebu tolerancie a úcty k prírode. Divadlo sa deťom veľmi páčilo a rozosmialo aj pani učiteľky. Na záver sme sa s bábkami a hercami odfotografovali,“ popisuje riaditeľka Nadácie KOSIT Jana Končeková. Na záver predstavenia prišiel detičky pozdraviť aj primátor mesta Košice Richard Raši.

Divadelné predstavenia pre deti sa konajú i v spolupráci s Bábkovým divadlom v Košiciach. Poučné divadielko Janko Hraško a iné hraškoviny si mohli škôlkari pozrieť 18. júna v obci Bratovce. Najbližšie predstavenie sa uskutoční 24. júna v Prešove.

Nadáciu KOSIT založila akciová spoločnosť KOSIT v roku 2010. Jej cieľom je vybudovať a udržiavať v deťoch aj dospelých povedomie o environmentálnej filozofii podniku. Nadácia si dáva za úlohu vzdelávať verejnosť v environmentálnej oblasti a v ochrane životného prostredia. Robí tak prostredníctvom rôznych súťaží, projektov či podujatí. Jedným z najvýznamnejších projektov je škôlka Ježka Separka, ktorý učí deti, ako separovať odpad a ochraňovať prírodu. Žiaci sa vďaka nemu učia dôležité veci zábavnou a hravou formou.  

IMG_1751-2 (2)

IMG_1695-2

IMG_1633

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *