Noc svetiel na detskej železnici bude poriadne horúca

Atraktívne nočné jazdy spojené s horúcim plamenným prepadom, ohňovou šou, hudobným expresom a ďalšími neobyčajnými atrakciami pripravila na noc zo 4. na 5. októbra Košická detská historická železnica. Železničná noc svetiel sa v Čermeli uskutoční po tretí krát. Program začne o 19:00 a potrvá do polnoci.

Novinkou bude ohňový prepad vlaku, hudobný nočný expres, fúkanie ohňa či horiace víly. Veľkou atrakciou bude zaiste i nočná jazda najstarším parným vláčikom, z ktorého sa budú valiť záplavy iskier. „Toto nevšedné divadlo je zaiste tým najčarovnejším predstavením, ktoré môže naša parná lokomotíva Katka ukázať iba raz v roku, preto verím, že Košičania si nájdu cestu do Čermeľa aj počas tohtoročnej Bielej noci,“ povedal riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský.

IMG_6999

Vďaka Dopravnému podniku mesta Košice sa budú môcť Košičania aj tentoraz bezplatne dostať do Čermeľa priamo z Námestia maratónu mieru historickým retrobusom. Spred budovy Košického samosprávneho kraja bude odchádzať každú hodinu.

Atraktívnu Noc svetiel pripravili už po tretíkrát dobrovoľníci z detskej železnice, ktorých úsilie tentoraz podporil najväčší železničný dopravca na Slovensku – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK, a. s.). „Sme radi, že sa k nám pridali aj veľkí dopravcovia, akými sú práve Železničná spoločnosť Slovensko a Dopravný podnik mesta Košice. Spoločným úsilím sa takto snažíme propagovať ekologickú hromadnú dopravu, ale zároveň prispievame k rozvoju unikátnej detskej železnice, aká nemá na Slovensku obdobu,“ dodal Ľ. Lehotský.

Program na staničke Čermeľ začne o 19-tej hodine svetelnou šou, horiacimi vílami a fúkaním ohňa. Potom sa cestujúci odvezú nočným expresom do tajomného lesa, aby sa na konci jazdy stali svedkami neobyčajného plamenného prepadu. Vlaky budú odchádzať každú hodinu, v prípade veľkého počtu cestujúcich aj častejšie. Odchod bezplatnej prepravy historickým autobusom z Námestia maratónu mieru do Čermeľa je o 18:45, 19:45, 20:45, 21:45, 22:45 a 23:45 hod.

„Návštevníkov detskej železnice by sme zároveň chceli upozorniť, že v nasledujúci deň, 5. októbra (nedeľa), nebudeme premávať z dôvodu konania Medzinárodného maratónu mieru a uzavretia prístupových komunikácií do Čermeľa. Za pochopenie vopred ďakujeme a tešíme sa na ďalšie víkendové stretnutia. Vláči premáva až do 2. novembra a aj na Mikuláša 6. decembra.,“ dodáva Ľ. Lehotský.

noc svetiel

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *