Bradejov plný rytierov

Vo štvrtok 6.júna večer o devätnástej hodine sa Bardejov ocitol v 8.storočí p.n.l, a opäť si uctil pamiatku rytiera Rolanda – Rolandovými hrami. Tento 6.ročník otvoril súbor Jago na Radničnom námestí bojovými ukážkami.

Večer bol v znamení ohňa, ktorý priniesol do Bardejova prešovský súbor Sarus so svojou ohňovou show. Ani piatok neostal nepovšimnutý a celý sa niesol v stredovekom duchu. Herci z diavdla Teater Komika, veľmi zaujímavo predviedli interaktívnu stredovekú bábkovú hru pre deti. Neskôr ich vystriedalo Divadlo v kufri – Šašofériou. Návštevníci mali možnosť vidieť vystúpenie sokoliarov, prejsť strašidelnou pivnicou ako aj poriadne sa najesť v súťaží varenia pirohov. Nakoniec si diváci mohli vychutnať poslednú historickú atmosféru v sprievode censtrom mesta v dobových kostýmoch.

Do neskorých večerných hodín sa Bardejovčania ako aj ďalší návštevníci zabávali na koncerte Lukáša Adamca a českej kapely Penzistor. Projekt bol organizovaný mestom Bardejov a podporený Ministerstvom kultúry SR.

 

Autor: Terézia Hrinková
Zdroj: http://bardejovwow.weebly.com/rolandove-hry–6—7-jun-2013–radnicne-namestie.html, http://www.ajdnes.sk/hry-rytiera-rolanda—dni-mesta-bardejov-2013/bardejov/1579

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *