jedlo

Vznik netradičnej reštaurácie sa pripravuje v parku v centre Malaciek. Výnimočné jedlá na výnimočnom mieste čakajú návštevníkov pop-up reštaurácie v réžii neziskovej organizácie Vstúpte. Ale pozor! Ochutnať ich budú môcť len počas jedného dňa. 21. mája sa organizácia zapája do celosvetového podujatia Restaurant Day. Restaurant Day naberá na Slovensku, vďaka darcovskej platformePokračovať v čítaní

Vybrané košické reštaurácie sa aj tento rok zapájajú do 3. ročníka Zimného festivalu jedla, ktorý prezentuje kulinárske umenie na celom Slovensku. Všetci milovníci jedla sa tak od 14. januára do 17. februára môžu tešiť na bohatú paletu kulinárskych špecialít, ktoré pripravia tí najlepší šéfkuchári. Zimný festival jedla patrí k podujatiam,Pokračovať v čítaní

Vianočné sviatky sa u nás spájajú s mnohými krásnymi zvykmi a tradíciami. Jedným zo základných znakov slovenských Vianoc bola aj v minulosti štedrosť a pohostinnosť. A k tomu patrila pomoc núdznym. To platilo rovnako pre vidiek aj pre mestá – v Prešporku koncom 19. storočia mala každá slušná meštianska rodina „svojho“ chudobného, o ktorého sa starala. Každý deň dostávalPokračovať v čítaní

Populárne kulinárske podujatie prinesie do Košíc nezabudnuteľný zážitok pre každého návštevníka bohatého gastrovíkendu. Od 20. do 22.júna sa v Mestskom parku záujemcom predstaví rekordných 42 vystavovateľov s ponukou tých najchutnejších jedál a nápojov. Nebudú medzi nimi chýbať stálice košického gastronomického neba ako reštaurácie štvorhviezdičkových hotelov Hilton či Yasmin, reštaurácií Villa Regia, Rosto SteakPokračovať v čítaní