Košická zima bude plná chutí

Vybrané košické reštaurácie sa aj tento rok zapájajú do 3. ročníka Zimného festivalu jedla, ktorý prezentuje kulinárske umenie na celom Slovensku. Všetci milovníci jedla sa tak od 14. januára do 17. februára môžu tešiť na bohatú paletu kulinárskych špecialít, ktoré pripravia tí najlepší šéfkuchári.

Zimný festival jedla patrí k podujatiam, ktoré sa radia medzi najžiadanejšie kulinárske udalosti na Slovensku. Všetky zapojené reštaurácie patria medzi TOP výber, ktoré ocenil gastronomický bedeker Gurmán na Slovensku 2014. Festival prebieha v rôznych mestách od hlavného mesta až po Košice, ktoré sa do festivalu zapojili už druhý rok. Festival tak návštevníkom ponúkne nielen jedinečný zážitok z vychutnávania jedla, ale aj z atmosféry a príjemného personálu na profesionálnej úrovni.

V Košiciach sa do festivalu zapojili celkovo 4 reštaurácie – Camelot Restaurant&CaféDália RestaurantLujza RestaurantReštaurácia a penzión Baránok, ktoré ponúknu menu v 3 kategóriách:

 Naše ikonické jedlo – jedlo, ktoré je typické pre danú reštauráciu

 Chute regiónov – na prípravu jedla sa používa výber z lokálnych surovín

 Recepty našich mám – tradičné recepty, ktoré sú osvedčené časom

Ponuka zahŕňa 3 druhy degustácií v 3 cenových kategóriách za priaznivé ceny, ktoré sú zárukou toho, že každý záujemca si môže vybrať ponuku, ktorá mu naozaj vyhovuje:

 Základná degustácia – 10€

 Dvojchodová degustácia – 16€

 Trojchodová degustácia – 20€

Vo festivalovom menu sa nachádza pestrá skladba jedál od tradičnej kulajdy až po netradičné špeciality ako bravčové líčka na čiernom pive so zázvorom. Všetky jedlá pritom nesú špecifickú pečať reštaurácie v ktorej boli pripravené a sú zárukou toho, že každé menu je originálne a kreatívne spracované. Práve v tom spočíva jedinečnosť tohto podujatia.

Aj v tomto roku sú pripravené obľúbené gurmán busy, ktoré budú premávať na Malokarpatskej, Juhoslovenskej, Bratislavskej a Košickej trase, ktoré predstavia záujemcom formou zájazdu 3 reštaurácie spojené s atraktívnym sprievodným programom a degustáciami. Košický gurmán bus vyráža na cestu 24. januára a na svojej trase zastaví v Košiciach, Batizovciach a Spišskej Novej Vsi za cenu 49€.

Sortiment tohtoročného Zimného festivalu jedla sa rozrástol o sortiment doplnkových sprievodných akcií ako zabíjačka, či degustácie vína alebo iných nápojov, ktoré umocnia zážitok z gurmánskeho festivalu. Všetky degustácie je potrebné si vopred objednať prostredníctvom oficiálnej stránky festivalu vo forme kupónu alebo darčekového poukazu, ktorý určite poteší každého gurmána.

Viac informácií o Zimnom festivale jedla, kompletnej ponuke služieb a programe nájdete na oficiálnej stránke www.zimnyfestivaljedla.sk prostredníctvom ktorého je možné realizovať všetky rezervácie a objednávky. 

ZFJ2015_1

ZFJ2015_2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *