Štós – Rozmanitá vôňa jedál, príjemná hudba a vynikajúca atmosféra charakterizovali tohtoročnú Grand Prix Štós v kotlíkovom varení. V klimatických kúpeľoch sa v sobotu varilo zdravo, na zdravom vzduchu a zo zdravých slovenských surovín. Podujatie, ktoré je súčasťou osláv Svetového dňa cestovného ruchu, podporila svojou účasťou aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch.
Gurmánskou súťažou uzavreli Kúpele Štós už svoju 135. kúpeľnú sezónu. Zatiaľ čo v predošlých Grand Prix sa varila kapustnica, fazuľovica či paprikáš, tohto roku boli témou regionálne špeciality. Súťažilo sa o najlepší recept a jedlo uvarené vo varnom kotlíku. Kuchári aj známe osobnosti pripravili pre návštevníkov pochúťky z gemerskej, spišskej, abovskej, šarišskej či zemplínskej oblasti. Popri hodovaní sa účastníci podujatia zabavili pri vystúpeniach folklórnych súborov a tanečných skupín, pripravený bol aj jarmok ľudových remesiel, prezentácia auto veteránov, tvorivé dielne aj rozprávková dedinka pre deti.
Veľkej pozornosti sa tešil aj stánok SACR. Návštevníci sa najviac zaujímali o hrady a zámky, jaskyne, UNESCO pamiatky, termálne kúpaliska a vinárske oblasti. Dopyt bol aj po turistických a cykloturistických trasách na Gemeri a Spiši, na Liptove a v Tatrách. Všetci, ktorí sa zapojili do dotazníkového prieskumu dovolenkového správania, mohli vyhrať pobytové ceny alebo voľné vstupy do atraktívnych zariadení cestovného ruchu.