Sťahovanie bytov môže priniesť napriek dôkladnému plánovaniu nejedno prekvapenie.

Skladovanie nábytku: Prečo stojí za to využiť ho?

Odloženie sezónneho vybavenia, sťahovanie, prípadne vypratávanie pozostalosti sú všetko príležitosti, pri ktorých sa ocitnete pred otázkou, ako so všetkými vecami naložiť a kam ich uskladniť. Často ide o najmä o nábytok, ktorého sa vo firmách, ale aj bežných domácnostiach dokáže poriadne nakopiť. Riešením vyššie uvedených situácií je skladovanie nábytku ponúkané ako služba. Kedy by ste ho mali využiť, aké sú jeho výhody a ako si vôbec miesto na uskladnenie správne vybrať?

Skladovanie nábytku pri sťahovaní

Sťahovanie bytov môže priniesť napriek dôkladnému plánovaniu nejedno prekvapenie. Napríklad, že pôvodný byt už budete musieť prenechať novým nájomníkom a do toho ďalšieho sa ešte nebude dať nasťahovať. Ak si aj nájdete prechodné ubytovanie, čo zatiaľ urobíte so všetkými vašimi vecami? Presne na takéto situácie sa vám zíde krátkodobé skladovanie nábytku, a čo je ešte lepšie, túto možnosť ponúkajú aj viaceré sťahovacie služby, ktoré sa postarajú o celú prepravu aj manipuláciu.

Skladovanie nábytku je užitočnou službou aj v prípade, ak vašu firmu čaká sťahovanie kancelárií. To často prebieha vo viacerých fázach, a teda ľahko môže nastať situácia, že nové kancelárske priestory ešte nebudete môcť celkom zaplniť. Zaujímavou možnosťou je potom aj skladovanie citlivých dokumentov tak, že je zachovaná maximálna úroveň zabezpečenia.

Riešenie, kam so sezónnymi vecami

Prevádzkujete reštauráciu, organizujete svadby alebo zabezpečujete catering a premýšľate kam s mobiliárom, ktorý práve nepotrebujete? Aj v tomto prípade je riešenie skladovanie nábytku bez ohľadu na to, o aké kúsky pôjde. Stoly a stoličky z letnej terasy na zimu uložte do bezpečného skladu a mimo sezóny o ne nemusíte zakopávať alebo si robiť obavy o to, či sa náhodou nepoškodia.

sťahovanie nábytku
sťahovanie kancelárií

Kam s vecami po vypratávaní?

Staré garáže, chaty či iné nehnuteľnosti po vašich predkoch môžu ukrývať mnohé prekvapenia. Ak sa už odhodláte na ich vytriedenie, mali by mať premyslené, ako naložíte s vecami, ktoré nechcete vyhodiť, prípadne s vecami, ktorým budete hľadať nového majiteľa. Vypratávanie si často vyžaduje veľa času a trpezlivosti, no ak budete mať už vopred pripravené miesto, kam vybrané veci umiestnite, celý proces vám pôjde ľahšie.

Vybrať správny priestor môže byť poriadny oriešok

Vyššie sme zhrnuli najčastejšie situácie, kedy je skladovanie nábytku výborným riešením. Nájsť takéto skladovacie priestory však nemusí byť vždy jednoduchou úlohou a na rôzne improvizované riešenia sa spoliehať príliš nedá. Nejde totiž iba o samotné priestory, ale aj udržiavanie vhodných podmienok.

Sklad, ktorý si vyberiete by ste mali mať relatívne blízko, čím ušetríte najmä prepravné náklady. Zaujímajte sa tiež o zabezpečenie priestorov a možnosť prístupu. Môže sa stať, že nábytok si počas skladovania bude vyžadovať údržbu či prípravu a tak je vhodné, aby ste sa k nemu vedeli rýchlo a ľahko dostať. Mimochodom, už pred samotným skladovaním sa oplatí nábytok dôkladne vyčistiť a zohnať si vhodné materiály na jeho prípadné zakrytie. Pri niektorých typoch dreveného nábytku sa oplatí zvážiť aj použitie konzervačných a ochranných prípravkov.

Na záver zostáva už iba odporučiť, aby ste si všímali aj podmienky skladovania, a to predovšetkým vlhkosť, prašnosť a teplotu. V závislosti od typu nábytku sa podmienky líšia a napríklad kovový nábytok toho zvládne viac ako drevený či plastový. Vo všeobecnosti by mali byť skladovacie priestory dostatočne vetrané, zabezpečené pred vodou a teplota by mala ideálne dosahovať okolo 15 až 20 °C. V tomto smere platí jednoduché pravidlo. Čím dlhšie budete nábytok skladovať, tým dôležitejšie je vytvoriť a udržiavať ideálne podmienky, aby nedošlo k jeho znehodnoteniu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *