Open Studios Night v Šopa Gallery – Kosice Artist in Residence

Na najbližšom večeri otvorených ateliérov budete mať šancu spoznať naše dve najnovšie umelkyne – Markétu Dlouhou a Annu Kryvenko. Už v stredu 29. 3. 2023 o 18.00 Šopa Gallery / KAIR Kosice Artist in Residence na Hlavnej 40 v Košiciach.

Markéta Dlouhá je česká umelkyňa, ktorá sa vo svojej práci zameriava na osobné naratívy a ekológiu prostredníctvom tvorby kníh, grafiky, poézie, kresby, výšiviek a svetelných inštalácií. Jej ekologický prístup k umeniu zahŕňa upcykláciu a recykláciu materiálov, vrátane výroby papiera zo starého oblečenia, rastlinných vlákien a starého papiera. Používa taktiež ekologické tlačové farby a experimentuje s prírodnými pigmentami, ktoré sama zbiera.

Anna Kryvenko je vizuálna umelkyňa a filmová režisérka z Ukrajiny, ktorá je absolventkou Centra audiovizuálních studií na Filmové a televizní fakultě na FAMU v Prahe. Annina umelecká prax sa pohybuje v hraničnom pásme medzi hybridnou kinematografiou a súčasným umením určeným k vystaveniu v galérii. Všetky jej diela súvisia s témami ako sú domov, Ukrajina, vojna či revolúcie v kybernetickom priestore. To všetko je spojené jedným pohľadom na svet skrze pamäť, či už historickú alebo tú osobnú.

Tento pobyt je podporovaný z programu Kreatívna Európa. Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom tohto projektu.

Rezidencia je organizovaná v spolupráci s Meet Factory v Českej republike, hablarenarte: v Španielsku a Visual Culture Research Center na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *