Na čo si dať pozor pri kúpe chladničky

Na čo si dať pozor pri kúpe chladničky

Chladničky prichádzajú vo všetkých tvaroch a veľkostiach, z ktorých každá má svoju vlastnú radu rôznych funkcií. Rovnako ako pri nákupe všetkých kuchynských spotrebičov, aj pri výbere chladničky, ktorú si chcete kúpiť, musíte zohľadniť svoje vlastné potreby a preferencie. Horná mraznička? Spodná mraznička? Dvojkrídlová či zabudovaná? Ak sa chcete lepšie zorientovať v mori možností, prečítajte si naše najlepšie tipy na výber dokonalej chladničky pre váš domov.

Predtým, ako sa vydáte do obchodu, je treba zvážiť niekoľko základných parametrov

Chladnička s vrchnou mrazničkou je bežnou a cenovo dostupnou voľbou. Tieto chladničky splnia svoj účel a zároveň patria k tým cenovo dostupnejším. Tieto typy sa tiež vo väčšine prípadov môžu pochváliť širokými policami. Ak však mraziacu časť denne nevyužívate, mohol by sa stať tento variant pre vás časom otravným a nepraktickým.

Ak chcete mať ľahký prístup k vašim potravinám, vyberte si chladničku so spodným mrazením. Väčšina majiteľov domov má tendenciu používať chladiaci priestor viac ako mraziaci priestor – v mnohých domácnostiach je to teda bežná voľba. Tieto chladničky sa dodávajú v jednodverových aj dvojdverových konfiguráciách.

Máte veľkú kuchyňu? V tom prípade neváhajte a zaobstarajte si dvojdverovú chladničku, v ktorej budú chladiaci aj mraziaci priestor vedľa seba. Tento typ sa postará o ľahký prístup do oboch sekcií a navyše aj dizajnovo obohatí celú vašu kuchyňu.

Vstavané chladničky majú jednotný a integrovaný vzhľad, ktorý perfektne zapadne do akejkoľvek kuchyne a po ktorom túži veľa domácností. Vstavané chladničky sú prirodzene drahšie, a vo väčšine prípadov aj o niečo menšie, ako ich voľne stojace konkurentky. Preto si dobre premyslite, či chcete chladničku predovšetkým pre jej praktické využitie alebo pre jej dizajn.

Chcete dávkovač vody alebo výrobník ľadu? Popremýšľajte o tomto

K vašim vývodom vody bude musieť byť pripojený dávkovač vody aj výrobník ľadu – zvážte preto umiestnenie svojej novej chladničky.

Majte na pamäti, že chladničky s pridanými doplnkami, ako sú tieto, majú tendenciu vyžadovať viac údržby ako základné modely, a nie len že sú tieto modely drahšie, ale finančne náročnejšia je aj ich údržba.

Organizácia je dôležitá, pri výbere chladničky premýšľajte o špeciálnych zásuvkách, držiakoch a sekciách pre konkrétne potraviny.
Organizácia je dôležitá, pri výbere chladničky premýšľajte o špeciálnych zásuvkách, držiakoch a sekciách pre konkrétne potraviny.

Žiadne dve chladničky nie sú rovnaké. Popremýšľajte, ako budete tú vašu využívať

Ak je pre vás dôležitá flexibilita, siahnite po chladničke s nastaviteľnými policami a priehradkami na dvere s mnohými možnosťami konfigurácie.

Organizácia je dôležitá, takže premýšľajte o špeciálnych zásuvkách, držiakoch a sekciách pre konkrétne potraviny. Niektoré chladničky vám umožnia skladovať rôzne druhy jedál, ako napríklad zeleninu a mäso, pri rôznych teplotách, vďaka čomu vaše jedlo zostane dlhšie čerstvé.

Nechajte si poradiť a urobte si prieskum

Na rôznych porovnávacích fórach jednoducho zistíte, ktoré značky sú najdôveryhodnejšie, a získajte jasný prehľad o vlastnostiach a výhodách vybraného modelu.

Majte na pamäti dostupnosť – niektoré značky a modely nemusia byť vo vašom bezprostrednom okolí k dispozícii.

Predajne, internetové obchody a špecializované obchody so spotrebičmi vám zaručene poskytnú  široký výber možností. Vypočujte si rady od týchto špecialistov, no buďte vždy vyzbrojení aj vlastnými vedomosťami.

Odporúčame si taktiež prečítať aj článok Sprievodca výberom tej správnej chladničky, kde sa dozviete zaujímavé informácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *