Zimný štadión Liptovský Mikuláš

Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši čaká na užívanie verejnosťou

Symbolicky cez tri krasokorčuliarky odovzdalo vedenie mesta Liptovský Mikuláš do užívania verejnosti zrekonštruovaný zimný štadión. Celkovo si rekonštrukcia vyžiadala vyše 4,4 milióna eur.  

Práce na jednotlivých etapách trvali vyše dva roky a  ich výsledkom je moderný a dôstojný stánok, ktorý poslúži športovcom aj širokej verejnosti.Posledné práce na štadióne zahŕňali doplnenie odvlhčovacieho zariadenia nad ľadovú plochu, samotnú novú ľadovú plochu, rekonštrukciu fasády a vodomernej šachty. Nechýba osvetlenie ľadovej plochy a osadenie multimediálneho zariadenia, takzvanej kocky. Pre verejnosť bude štadión a ľadová plocha prístupná po tom, ako to opatrenia prijaté na úrovni štátu v súvislosti s koronavírusom dovolia. 

Prvá fáza rekonštrukcie v roku 2018 zahŕňala prístavbu severnej tribúny, pod západnou tribúnou pribudli šatne pre krasokorčuliarov a žiakov. Zhotoviteľ tiež vymenil strechu a urobil preložku inžinierskych sietí. V druhej etape bola doplnená elektronická požiarna signalizácia a  bezpečnostný kamerový systém, upravila sa snežná jama a namontovali svietidlá nad ľadovú plochu. Tretia etapa pozostávala z  rekonštrukcie šatní pod južnou tribúnou. Vo štvrtej etape boli vytvorené priestory  s bufetom v  severnej prístavbe. Nový šat dostali kancelárske priestory pre vedenie klubu, pribudla rozcvičovňa pre hokejistov a denná miestnosť pre prevádzkarov ľadu.

tlačová správa, mesto Liptovský Mikuláš

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *