Mikuláš na železnici

Mikuláš na Oravskom hrade a Oravskej lesnej železnici

Oravské múzeum P.O. Hviezdoslava, ktorého zriaďovateľom  je Žilinský samosprávny kraj, pripravilo pre najmenších návštevníkov  Oravského hradu a Oravskej lesnej železnici  prvý decembrový víkend stretnutie s rozprávkovými bytosťami i svätým Mikulášom. V nedeľu 6. 12. 2020 na Oravskom hrade v čase od 9.30 do 15.00 h. bude prebiehať mikulášska prehliadka hradu pod názvom Mikuláš na Oravskom hrade.

„V tomto roku múzeum pripravilo pre návštevníkov netradičnú prehliadku Oravského hradu a na ceste za Mikulášom budú musieť návštevníci putovať. Na deti budú čakať rozprávkové bytosti s pútavými príbehmi, ktoré sa budú odohrávať vo vianočne vyzdobenom Oravskom hrade. Na Oravskej lesnej železnici bude prebiehať podobné podujatie pod názvom „Mikuláš na železnici“.  Jazdu vláčikom vo vykúrenom vagóne vypraví svätý Mikuláš, ktorý vás bude sprevádzať spolu s anjelmi a čertami.“, povedala riaditeľka Oravského múzea PaedDr. Mária Jagnešáková.

Podujatie na Oravskej lesnej železnici sa bude konať v nedeľu 6.12. 2020Lístky na mikulášsku jazdu je možné zakúpiť si iba on-line. Mikulášske jazdy budú prebiehať o 11.00, 12.00, 13.00, 14.30 a 15.45 hod. Kapacita miest na sedenie vo vagóne bude obmedzená na polovicu.

Na mikulášske podujatie na Oravskom hrade bude povolený vstup každých päť minút maximálne pre päť osôb. Žiadame všetkých návštevníkov, aby dodržiavali rozostupy, hygienické a bezpečnostné opatrenia a rešpektovali pokyny službukonajúcich pracovníkov.

Ďakujeme za pochopenie.

Zdroj: Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava

www.oravskemuzeum.sk

propagacia@oravskemuzeum.sk

Zdroj: tlačová správa, Oravské múzeum P.O. Hviezdoslava

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *