Toto vybavenie potrebuje na svoju prácu každý poľovník

Každá práca má svoje pozitívne, i tienisté stránky. Viacerí mladí ľudia radi skúšajú rôzne pracovné pozície a tí starší nepotrebujú každú chvíľu meniť pracovné zázemie a sú spokojní tam, kde sú. Práca poľovníka si vyžaduje lásku k prírode, bez toho by sa táto práca nedala vykonávať.

Ktoré vybavenie však potrebuje každý poľovník pri svojej práci?

Fotopasce

Jedná sa o kamery, ktorá bývajú nainštalované v lese na určitých miestach. Fotopasce pomáhajú poľovníkom mapovať revír, získavať prehľad v populácii lesnej zveri a sledovať a odhaľovať pytliakov, ktorí nezákonne poľujú na zver.

Ak chce poľovník vedieť, ako sa správa lesná zver, bude potrebovať kvalitné fotopasce.

Nočné videnie

Jedná sa o zariadenie, ktoré pracuje so zbytkovým svetlom a poľovníci ho používajú pri západe slnka. Svetlo sa s pomocou elektromagnetického procesu mení na svetlo, ktoré poľovníci budú mať možnosť vidieť v okulári. Poľovníci si vyberajú z monokulárneho, binokulárneho, alebo kvalitného digitálneho nočného videnia. Všetky tieto typy sú kvalitné a určené na prácu profesionálnych poľovníkov.

Termovízie

Pracujú na podobnom princípe ako nočné videnie. Namiesto zbytkového svetla ale zbiera infračervené žiarenie. Jedná sa o kamery, ktoré sa používajú pri love zveri. Dokážu zobrazovať teplotné rozdiely ľudí, zvierat a rôznych predmetov. Termovízie umožnia poľovníkom dohľadať ranenú zver. V hustom lese navyše po západe slnka je ťažké dohľadať túto zver. Termovízie im to však umožnia.

Okrem kvalitných fotopascí, nočných videní a termovízii budú poľovníci potrebovať aj kvalitné puškohľady, ktoré im pomôžu zamieriť na zver. Sú presné, kvalitné a ľahko sa ovládajú. Sú prioritne určené pre profesionálnych poľovníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *