Prichádzajú Čaroborci z krajiny Kúzloborce

Divadlo Actor pod Vežou Košice pripravilo rozprávku plnú kúziel, zámien a zábavy

Premiéru rozprávky plnej piesní, kúziel, čarodejníc, neuveriteľných príhod a zábavy má pre detského i dospelého diváka na 2. marca 2018 nachystanú Divadlo Actor pod Vežou Košice. Po adaptácii hry Júliusa Barča – Ivana Mastný hrniec a Svadbe Antona Pavloviča Čechova sa divadlo predstaví svojou prvou autorskou hrou nazvanou Čaroborci z krajiny Kúzloborce. Predstavenie je určené divákom  od 5 rokov až do nekonečna a zabavia sa pri ňom nielen deti, ale aj dospelí

Príbeh Čaroborcov z krajiny Kúzloborce je o dvoch svetoch. Svete čarodejníkov a svete súčasnom, v ktorom žijeme v Košiciach v našich bytoch. Svet Kúzloborcov sa nachádza niekde medzi nebom a zemou. Dej sa točí okolo rodinky – mamy s dvoma deťmi, lenivými tínedžermi, ktorí jej vôbec nepomáhajú. Jedného dňa sa náhodou dostanú do súčasného sveta a začnú vykonávať kúzla, ktoré sú tu na zemi zakázané a v súčasnom meste sa stretne realita so svetom magický.  „Diváci zažijú veľa kúziel, piesní, tancov, striedať sa budú dva svety – jeden plný mágie a kúziel striedajúci sa s našim súčasným svetom“, hovorí šéf divadla František Balog, ktorého domovskou scénou je Štátne divadlo Košice.

Rozprávka má veľké obsadenie, účinkuje v nej až 14 hercov. Sudcov Kúzlohrdov hrajú Zdeno Gerda a Štefan Lengyel, čarodejnicu Čabraňu stvárni Dana Gerda, čarodejnicu Šamagmu Božidara Matisová, čarodejnicu Mašilaňu Dominika Šuťáková, Natália Hamadejová čarodejnicu Fešilaňu. Jozef Horváth sa predstaví ako dedo Chrabtošil a Ľubka Pavlíčková ako babka Zlobrda, jeho manželka. Postavy z nášho reálneho sveta, matku Andreu si zahrajú Andrea Bertová, ako jej synov Dušana a Braňa diváci uvidia Dušana Fabíniho a Branislava Pastierika. Vika a Tomiho si zahrajú Viktor Vitko a Emanuel Tomíq.

„Deti i dospelých čaká 50 minút zábavy, kopa zámien, napísal som ju tak, aby sa deti nielen zabavili, ale aj poučili. Aranžmány piesní robil Peter Orgován, vynikajúci hudobník, herec z Bábkového divadla,“ vraví František Balog, autor hudby, textu i režisér tejto vtipnej, interaktívnej rozprávky, ktorej základné kúzlo, riekanka znie: Makajte sa starajte, Na maximum hneď, fofri, ajfri šup, do tela vstúp.

Premiéra Čaroborcov z krajiny Kúzloborce sa uskutoční 2. marca 2018 o 17.00 hod. v Radničnej sále MÚ na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach, ďalšie predstavenie na tom istom mieste 10. marca 2018 o 15.30 hod. a potom 7. apríla 2018 o 15.30 hod.

foto: archív Divadla Actor pod Vežou Košice

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *