5 dôvodov prečo platiť pomocou QR kódu

Produkt PAY by square umožňuje platby pomocou QR kódu. Jedná sa o štandard, ktorý bol prijatý slovenskými bankami pre platobné QR kódy. Bol prijatý združenými bankami v Slovenskej Bankovej Asociácii (SBA) v roku 2013. Ako funguje samotná platba pomocou QR kódov? Platobný príkaz je uložený v QR kóde, ten sa vytvára cez QR kód generátor, ktorý je možný v sekunde načítať pomocou kompatibilnej aplikácie. Žiadne špecializované zariadenie nie je potrebné, stačí smartfón a kompatibilná aplikácia pre načítanie QR kódov. Model technológie platieb pomocou QR kódov, je pomerne jednoduchý, no prináša viacero výhod, ktoré by ste mali poznať.

 90% úspora času

Skenovanie QR kódu je rýchle, načítané údaje sú ihneď k dispozícii. Celková úspora času je približne 90% času oproti prepisovaniu platobného príkazu. Na načítanie stačí smartfón a nainštalovaná kompatibilná aplikácia.

Podpora mobilných aplikácii bánk

PAY by square využívajú viaceré bankové inštitúcie a priamo vo svojich mobilných aplikáciách umožňujú platby pomocou QR kódu. Stačí v aplikácii načítať QR kód pre úhradu a aplikácia vyplní platobné údaje z načítaného QR kódu.

100% bezpečná metóda

Pomocou kompatibilnej aplikácie načítate platobné údaje z QR kódu. Tieto údaje sú vždy správne, akékoľvek chyby sú vylúčené. Jedná sa tak o 100% bezpečnú metódu pre platby.

Až 5 bankových účtov

QR kód PAY by square môže obsahovať až 5 rôznych bankových účtov vo formáte IBAN.

Vylúčenie chybnej platby

Technológia platieb PAY by square pomocou QR kódov je bezproblémová a akékoľvek chybné načítanie údajov je úplne vylúčené. Samotný návrh produktu PAY by square a použitá technológia nedovolí načítať nesprávne údaje. Ak by nebolo možné načítať všetky informácie z QR kódu správne, celý kód sa stane nečitateľným a žiadne platobné údaje sa z neho nenačítajú. Vďaka tomu si môžete byť 100% istý, že všetky načítané údaje sú vždy správne.

Ilustrácia: Pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *