Kaká odchádza do futbalového dôchodku

Kaká, bývalý záložník AC Milána a Realu Madrid, v nedeľu oznámil, že s profesionálnou futbalovou kariérou končí. 35-ročný Brazílčan oznámil svoj odchod do dôchodku na Twitteri. S fanúšikmi sa rozlúčil slovami vďaky o tom, že futbal mu priniesol oveľa viac, ako si sám kedy dokázal predstaviť. Dodal, že v súčasnosti je už pripravený vydať sa novou cestou. Nezabudol pripojiť ani jedno veľké „ďakujem“.

Kaká, vlastným menom Ricardo Izecson dos Santos Leite, tento rok oznámil, že nebude predlžovať svoju zmluvu s Orlando City. Otvoril však možnosť, že by sa vrátil do AC Milána v ktorom získal svoju futbalovú slávu.

Kaká 2012

Už nie ako hráč

Svetoznámy futbalista tvrdí, že by sa do klubu rád vrátil, ale už nie ako hráč. Tipovanie jeho fanúšikov na to, či tento brazílsky stredopoliar v zápase strelí gól, je tak už minulosťou. Futbalu sa však neplánuje vzdať úplne. Páčila by sa mu pozícia manažéra či športového režiséra. Sám uvádza, že pracoval veľmi tvrdo na tom, aby sa stal svetovou špičkou vo futbale a je ochotný pracovať rovnako tvrdo na novom cieli, ktorý si  vytýči. Kaká dokonca prezradil, že jeho milánsky klub, s ktorým vyhral v roku 2007 Ligu majstrov, mu ponúkol miesto. Zatiaľ však neuviedol presnú povahu práce a neodpovedal ani na to, či danú ponuku prijme.

O ukončení kariéry je presvedčený

Miláno aj jeho prvý tím, Sao Paulo, mu ponúkli hráčsku zmluvu, ktorou by si predĺžil svoju futbalovú kariéru. Kaká, ktorý v roku 2002 okrem Ligy majstrov vyhral so svojím brazílskym tímom aj Majstrovstvá sveta, však tieto kontrakty odmietol s odpoveďou, že už nastal ten správny čas na ukončenie profesionálneho hrania.

Veľké meno, veľké výsledky

Brazílčan vstúpil do Milána v roku 2003 a ako záložník tam pôsobil šesť rokov. V roku 2009 vstúpil do španielskeho veľkoklubu Real Madrid. Klub za jeho prestup zaplatil v tom čase rekordnú sumu vo výške 65 miliónov eur. S Realom vyhral jeden ligový titul a jedno víťazstvo Copa del Rey v Španielsku.  Roku 2013, sa však opäť vrátil do Milána.  Neskôr vstúpil do MLS, najvyššej futbalovej súťaže v USA a Kanade, ktorá bola založená v roku 1996. Tu do zápasov nastupoval za tím Orlando City a stal sa najlepšie plateným hráčom v histórii MLS.

Kaká v roku 2007 získal aj prestížnu Zlatú loptu. Paradoxné je, že v tom istom roku na druhom mieste skončil tohoročný držiteľ tejto ceny, Cristiano Ronaldo, a v tesnom závese za ním aj Lionel Messi. Rok 2007 bol zároveň posledným rokom, kedy ocenenie Zlatá lopta získal niekto iný ako známi rivali Ronaldo a Messi.

Foto: Майоров Владимир [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0), CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0), GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons a Pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *