Bratislavské bábätká dostali krásny vianočný darček od Hyunda

Vianoce sú predo dvermi a všetci premýšľame, ako čo najviac potešiť našich blízkych. Hyundai aj počas tejto sviatočnej atmosféry myslí na svoju orientáciu na rodinu a pokračuje v tradícii obdarovávať bábätká novými vozíkmi ix1. Dvanásť kusov, čo je doteraz historicky najväčší počet, dostanú tri gynekologicko-pôrodnícke pracoviská Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), a to v Ružinove, na Kramároch a v Petržalke. Ide o špeciálne upravené vozíky, ktoré budú slúžiť nemocničnému personálu, mamičkám a ich čerstvo narodeným ratolestiam. Aktivita je pokračovaním projektu podpory pôrodníc spoločnosťou Hyundai Slovensko, ktorá takýmto spôsobom potešila mamičky a pôrodníkov už v desiatich slovenských mestách.

Krstnými mamami projektu sú známe slovenské moderátorky Zlatica Puškárová, Veronika Ostrihoňová a Aneta Parišková. Zlatica a Aneta už sú mamami, a tak vedia, ako takýto vozík dokáže nielen potešiť, ale hlavne pomôcť v náročných dňoch po pôrode. „Narodenie dieťaťa je najkrajší životný okamih a určite je skvelé, keď má nemocnica dôstojné možnosti, ako uľahčiť detičkám ich prvé chvíle. Osobne sa veľmi teším, že môžem byť súčasťou ich odovzdávania, pretože každá mama chce pre svoje narodené dieťatko len to najlepšie, “ povedala Zlatica Puškárová. Aneta Parišková, ako mama troch detí, vie z vlastných skúseností, akým veľkým prínosom bude tento netradičný vianočný darček. „Novorodenecký vozík je veľmi praktická pomôcka. Až taká praktická, že po mojich troch pôrodoch cisárskym rezom som zisťovala, či sa nedá požičať aj domov. Verím, že nové vozíky s krásnym dizajnom sa budú personálu nemocnice dobre „šoférovať. A bábätkám sa v nich bude príjemne jazdiť,“ doplnila s úsmevom. Veronika Ostrihoňová ešte mamou nie je, ale zdravotníctvu sa venuje vo svojej práci. „Dennodenne vidím, ako veľa vecí tam chýba, pretože na to jednoducho nie sú finančné prostriedky. Našťastie, často vidím aj to, že entuziazmus, základná ľudská dobrota a ochota pomôcť nechýbajú. Tieto vozíky nech sú ďalším príkladom toho, že sa nedá stále len lamentovať, ale treba aj zodpovedne priložiť ruku k dielu,“ povedala. Bábätká si podľa nej takýto vianočný darček jednoznačne zaslúžia.

Darovanie vozíkov Hyundai ix1 pre novorodencov ocenila aj primárka novorodeneckého oddelenia UNB Kramáre MUDr. Jana Čajková. „Mobilné vozíky predstavujú zvýšenie komfortu v starostlivosti o novorodenca hneď po narodení. Mamičkám umožnia bezprostredný kontakt s dieťatkom po pôrode a v následnej starostlivosti. Bábätko majú v bezprostrednej blízkosti, čo uľahčuje dojčenie a ošetrovanie. Rovnako sú prínosom pri pohybe po oddelení a minimalizujú odlúčenie matky od dieťaťa.“

Podľa primárky novorodeneckého oddelenia UNB Ružinov MUDr. Evy Bielikovej je veľkou výhodou, že „vozíky sú polohovateľné, preto hlavným prínosom pre nás bude, že ich budeme môcť používať pre novorodencov, ktorí potrebujú zvýšenú polohu, napr. pri zvrackaní“. V podobnom duchu sa vyjadrila aj doc. MUDr. Darina Chovancová, prednostka Novorodeneckej kliniky UNB Petržalka. „Vítame túto pomoc, keďže ide bezpečný prevoz bábätka týmito vozíkmi či už k mamičke alebo do inej časti oddelenia. Vozíky sú zároveň pomocou pre personál, ktorému umožnia bezpečnú manipuláciu bábätka po oddelení a jeho transport na prípadné vyšetrenie,“ povedala. „Univerzitná nemocnica Bratislava, ktorá patrí so svojimi tromi pracoviskami k najvyťaženejším pôrodniciam na Slovensku, si mimoriadne váži aktivitu spoločnosti Hyundai poskytnúť bábätkám komfort nových vozíkov, v ktorých sa vyberú na prvú cestu životom,“ povedal MUDr. Miroslav Bdžoch, PhD., MPH, riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava.

riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava. Generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Slovakia Robert Baumgartner je veľmi rád, že tiež Hyundai prispel k sviatočnej predvianočnej atmosfére a v pravý čas tak potešil mamičky aj ich bábätká. „Som rád, keď môžeme všetkým ukázať, že okrem toho, že predávame kvalitné autá máme aj veľké srdce. Odovzdávanie najmenších modelov Hyundai ix1 je už na Slovensku tradíciou; určite v nej budeme pokračovať a spríjemňovať tak prvé dni života novorodencom a poskytovať pohodlie ich mamičkám. Teraz by som však chcel všetkým našim priaznivcom zaželať šťastné a veselé Vianoce a veľa príjemných chvíľ v kruhu ich najbližších.“  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *