ESET vydáva nový rad bezpečnostných produktov pre domácnosti

Bezpečnostná spoločnosť ESET uvádza dnešným dňom na trh nový rad svojich riešení pre domácnosti, ktoré reagujú na vývoj v oblasti bezpečnostných hrozieb. Súčasťou tohto radu je i nový produkt ESET Smart Security Premium, ktorý poskytuje funkcie ESET Password Manager na vytváranie i ukladanie hesiel a ESET Secure Data na zabezpečenie jednoduchého a spoľahlivého šifrovania.

„Internetové hrozby sú stále rôznorodejšie a používatelia potrebujú stále komplexnejšie bezpečnostné riešenia s vlastnosťami, ktoré pokryjú ich individuálne potreby. Naše nové produktové portfólio tento trend plne odzrkadľuje,“vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko. Jednou z týchto rôznorodých hrozieb je ransomware, ktorý v infikovanom zariadení šifruje jeho obsah a za odšifrovanie žiada od majiteľa výkupné. Ak sa preto používateľ stretne s naozaj sofistikovaným druhom ransomwaru a všetky bezpečnostné vrstvy jeho najnovšieho ESET riešenia zlyhajú, do hry vstupuje Ochrana pred ransomwarom, ktorá monitoruje samotné správanie aplikácií a procesov bežiacich na zariadení.

S novou produktovou líniou ESET podčiarkuje potrebu ochrany súkromia pri používaní laptopu alebo počítača. Ochrana webovej kamery reguluje prístup k webkamere tak, aby používateľ vždy videl všetky procesy a aplikácie, ktoré majú k webkamere aktuálne prístup s možnosťou zablokovať ich dočasne alebo i trvale. Ochrana domácej siete mu zase umožní vidieť všetky zariadenia, ktoré sa pripájajú k jeho domácemu routeru a pomôže mu odhaliť jeho zraniteľnosti, akými je napríklad nezmenené defaultné heslo.

Portfólio produktov spoločnosti ESET pre domácnosti obsahuje i mnoho osvedčených funkcií ako napríklad Ochranu online platieb, Antispyware, Anti-phishing, Exploit Blocker, pokročilý osobný firewall a užitočný systém včasného varovania ESET LiveGrid.

ESET je dlhodobo úspešný v nezávislých testoch, získal už 98 prestížnych ocenení VB100 Awards za posledných 20 rokov, čo je zďaleka najviac, než ktorýkoľvek iný produkt. V poslednej dobe ESET dosiahol taktiež ako jediný stopercentnú úspešnosť v testoch SE Labs Anti-Malware Protection pre domácnosti a získal najvyššie skóre vo výkonnostných testoch AV-Comparatives zo všetkých testovaných produktoch pre internetovú ochranu. ESET taktiež s prehľadom zvíťazil v ochrane pred spamom v testoch organizácií VBSpam a AV-Comparatives.

Čo je nové?

Ochrana pred ransomwarom poskytuje ďalšiu vrstvu ochrany, ktorá monitoruje správanie aplikácií a procesov. Spustí sa, ak je správanie konkrétnej aplikácie považované za škodlivé alebo kontrola na základe reputácie vyhodnotí aplikáciu ako podozrivú. Stane sa tak napríklad, ak sa začnú šifrovať určité typy súborov. Ochrana je súčasťou všetkých uvádzaných produktov.

Ochrana proti skriptovým útokom deteguje útoky škodlivých skriptov, ktoré sa snažia zneužiť prostredie Windows PowerShell, a Javascriptové útoky vo všetkých bežných internetových prehliadačoch. Funkcia je súčasťou všetkých uvádzaných produktov.

Ochrana domácej siete umožňuje otestovať domáci router na rôzne zraniteľnosti, akými je napríklad slabé heslo alebo neaktuálny firmware. Poskytuje zoznam aktuálne pripojených zariadení, používateľ ich môže pre lepšiu prehľadnosť zaradiť do rôznych kategórií. Funkcia je súčasťou ESET Smart Security a ESET Smart Security Premium.

Ochrana webovej kamery monitoruje všetky procesy a aplikácie bežiace na počítači a upozorní používateľa na neštandardné použitie webovej kamery. Funkcia je súčasťou ESET Smart Security a ESET Smart Security Premium.

ESET Password Manager využíva vysoký štandard šifrovania AES – 256 na to, aby ukladal všetky heslá používateľa. Taktiež generuje a ukladá extra silné nové heslá vždy, keď používateľ nejaké potrebuje. Je súčasťou ESET Smart Security Premium.

ESET Secure Data chráni dáta pred krádežou alebo duplikáciou v prípade, že dôjde k strate alebo krádeži laptopu alebo USB kľúča. Napomáha k bezpečnému zdieľaniu údajov. Je súčasťou ESET Smart Security Premium.

Viac o najnovšej verzii vlajkových produktov i nového riešenia ESET Smart Security Premium nájdete na webe www.eset.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *