Novinkou v letnom letovom poriadku letiska Košice je linka do Varšavy

Na veľkonočnú nedeľu 27. marca vstupuje do platnosti letný letový poriadok pre rok 2016. Z Košíc sa bude na pravidelných leteckých spojeniach lietať do ôsmich európskych destinácií. Nový letový poriadok prináša do Košíc aj nového leteckého dopravcu: poľské aerolínie LOT.

Poľský národný dopravca bude prevádzkovať linku do Varšavy šesťkrát týždenne s ranným odletom z Košíc o 05:35 a večerným príletom o 23:40. Takto nastavený letový poriadok umožní absolvovanie jednodňových pracovných ciest kdekoľvek v Európe. Široká sieť vyše 60 destinácií spoločnosti LOT bude od 30. marca dostupná cestujúcim z východného Slovenska i z priľahlých regiónov.

Spoločnosť Austrian Airlines už stabilne počas letného letového poriadku zvyšuje počet letov na linke do Viedne na 12 týždenne. Niektoré z týchto letov budú prevádzkované lietadlami typu Embraer E195, ktoré sú vo flotile rakúskeho národného prepravcu nováčikmi. Prednedávnom bolo toto prúdové lietadlo prvýkrát nasadené aj na linke Viedeň – Košice.

České aerolínie pokračujú v bohatej ponuke až 18 letov týždenne do Prahy. Okrem toho budú naďalej prevádzkovať šesťkrát týždenne vnútroštátnu linku do Bratislavy a štyrikrát týždenne spojenie do Kyjeva. Linka do ukrajinskej metropoly na blížiacom sa podujatí Dni Ukrajiny oslávi prvé výročie svojho fungovania.

Spoločnosť Wizz Air sa so štartom nového letového poriadku vracia k prevádzke dvoch letov týždenne na linke do Bristolu, ktorá bola dočasne zredukovaná na jeden let týždenne. Navyšuje sa kapacita na linke do Londýna, ktorá bude prevádzkovaná až osemkrát týždenne (v nedeľu ráno i večer). Linka na letisko Doncaster Sheffield bude naďalej prevádzkovaná dvakrát týždenne.

Počas letnej špičky – od polovice júna do polovice septembra – bude z Košíc na pravidelných linkách prevádzkovaných až 60 letov týždenne, keďže počas tohto obdobia bude Wizz Air lietať z Košíc častejšie: na letisko Doncaster Sheffield trikrát týždenne a do Londýna až deväťkrát týždenne.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej: „Letový poriadok na nadchádzajúcu letnú IATA sezónu ponúkne cestujúcim z našej spádovej oblasti širokú ponuku spojení. Vďaka novej linke do Varšavy so spoločnosťou LOT bude z Košíc k dispozícii 36 letov týždenne do troch významných stredoeurópskych leteckých uzlov: do Viedne, Prahy a Varšavy. To je významný príspevok k zlepšeniu leteckej dostupnosti východného Slovenska. Navyše, spoločnosť Wizz Air ponúkne 12 letov týždenne do troch destinácií v Anglicku. Tento počet sa počas letnej „špičky“ zvýši až na 14 letov týždenne.“

Celkový prehľad destinácií a frekvencií:

Destinácia Dopravca Frekvencia
Varšava LOT 6x týždenne
Viedeň Austrian Airlines 12x týždenne
Bratislava České aerolínie 6x týždenne
Praha České aerolínie 18x týždenne
Kyjev České aerolínie 4x týždenne
Londýn Luton Wizz Air 8x týždenne
Doncaster Sheffield Wizz Air 2x týždenne
Bristol Wizz Air 2x týždenne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *