Embraer 195 spoločnosti Austrian Airlines. Foto: Manfréd Ťukot

V Košiciach pristál prvý Embraer spoločnosti Austrian Airlines

KOŠICE, 7. MAREC 2016 – Austrian Airlines oslavuje dvadsať rokov lietania do Košíc nasadením nového typu lietadla Embraer 195 na linke Košice – Viedeň. Prvý let na tejto linke sa uskutočnil 15. apríla 1996. Odvtedy bol a je Austrian Airlines spoľahlivým partnerom pre obchodných cestujúcich, ako aj cestujúcich letiacich za oddychom z Košíc do Viedne a následne do širokej siete destinácií v ponuke dopravcu. V súčasnosti Austrian Airlines medzi Košicami a Viedňou prevádzkuje desať letov týždenne, pričom lietadlo typu Embraer 195 sa na týchto letoch bude nasadzovať (zatiaľ) na nepravidelnej báze. V rámci blížiaceho sa letného letového poriadku bude tento počet zvýšený na dvanásť letov týždenne. Austrian Airlines teda ponúka ideálnu konektivitu medzi východným Slovenskom a svojou sieťou 130 destinácií v 55 krajinách.

Do konca roka 2017 Austrian Airlines zapracuje do svojej flotily spolu sedemnásť lietadiel typu Embraer, ktoré postupne nahradia lietadlá typu Fokker. Prvý Embraer pristál v Košiciach večer v piatok 4. marca 2016 v rámci pravidelného letu z Viedne č. OS743. Prúdové lietadlo typu Embraer spotrebuje v priemere o osemnásť percent paliva na sedadlo menej ako Fokker. Je teda omnoho efektívnejšie a šetrnejšie k životnému prostrediu. Program obnovy flotily ráta aj so zvýšením pohodlia pre cestujúcich: kabína vybavená dvakrát dvomi sedadlami v rade je výrazne priestrannejšia vďaka svojmu ergonomickému dizajnu. Embraer 195 spolu pojme 120 cestujúcich a jeho cenníková cena je 52 miliónov amerických dolárov.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: „Sme veľmi radi, že Austrian Airlines k nám lieta už dvadsať rokov. Široká sieť 130 destinácií v ponuke spoločnosti je nenahraditeľnou esenciou pre leteckú dostupnosť Košíc a východného Slovenska. S novým typom lietadla budú mať cestujúci možnosť vychutnať si lietanie z/do Košíc na palube Austrian Airlines ešte viac.”

“Proces integrácie lietadiel typu Embraer do našej flotily je na dobrej ceste. Tešíme sa na nasadenie tohto lietadla na linke medzi Košicami a Viedňou, čím ponúkneme našim slovenským cestujúcim vysokokvalitný produkt s profesionálnymi službami”, vysvetlil Robert Heusmann, projektový manažér Austrian Airlines pre integráciu lietadiel typu Embraer.
O spoločnosti Austrian Airlines

Austrian Airlines je najväčším dopravcom v Rakúsku a prevádzkuje globálnu sieť približne 130 destinácií, pričom táto sieť je mimoriadne hustá najmä v regióne strednej a východnej Európy, kde Austrian Airlines lieta do 37 destinácií. Vďaka svojej výhodnej geografickej polohe v srdci Európy je hub spoločnosti – letisko Viedeň – ideálnou vstupnou bránou medzi východom a západom. Austrian Airlines je súčasťou skupiny Lufthansa, najväčšej skupiny leteckých spoločností v Európe, ktorá je členom Star Alliance, prvej globálnej aliancie leteckých spoločností. Pre bližšie informácie navštívte www.austrian.com alebo nás sledujte na sociálnych sieťach: Facebook, Twitter, YouTube alebo myAustrianBlog.

Foto: Manfréd Ťukot
Foto: Manfréd Ťukot

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *