Ako budú otvorené pošty počas sviatkov?

Slovenská pošta, a. s., bude aj počas blížiacich sa sviatkov svojim klientom k dispozícii a vo vianočnom a novoročnom období otvorí vybrané pobočky pre verejnosť. Informácie o zmenách otváracích hodín nájdu zákazníci zverejnené na výveskách na jednotlivých poštách, ako aj na webovej stránke Slovenskej pošty www.posta.sk v časti Aktuálne.

 

V dňoch 25. 12. 2015 a 26. 12. 2015 – pošty nebudú poskytovať služby pre verejnosť.
Dňa 31. 12. 2015 – budú pošty poskytovať služby pre verejnosť v skrátenom režime.
Oznámenie o hodinách pre verejnosť bude zverejnené na každej pošte príp. na www.posta.sk v časti Aktuálne.
Dňa 1. 1. 2016 (štátny sviatok) – pošty nebudú zabezpečovať služby pre verejnosť.

Predsviatočné obdobie už tradične prináša zvýšený záujem o poštové služby. Pri posielaní balíkov Slovenská pošta v tomto čase pravidelne zaznamenáva výrazný nárast v porovnaní s ostatnými mesiacmi v roku. Dôvodom je najmä zvýšený nákup tovarov prostredníctvom internetu a jeho následné doručovanie.

Priemerný denný podaj balíkov sa v predvianočnej prevádzke zvyšuje na úroveň približne 40 tis. balíkov denne, pričom v špičke je to približne 55 tisíc.

Aj v dnešnej uponáhľanej dobe Slováci stále využívajú tradičné formy osobnej komunikácie a posielajú vianočné a novoročné priania poštou. O tom, že sa posielanie pohľadníc poštou nevytratilo z našich tradícií, svedčí aj fakt, že v roku 2014 sme v čase okolo vianočných sviatkov na poštách predali takmer 700 000 pohľadníc.

Hoci Slovenská pošta štatistiku poslaných pohľadníc samostatne neeviduje, väčšina zákazníkov pohľadnice posiela ako zásielky 2. triedy do 50 g a aj pri týchto zásielkach sú čísla zaujímavé. V roku 2014 sme doručili takmer 140 miliónov listov II. triedy tuzemského styku do 50 g.

Slovenská pošta v rámci Vianočnej pošty každoročne pripravuje špeciálne pohľadnice, na ktoré môžu deti aj dospelí napísať svoje vianočné želania Ježiškovi. Pohľadnice s predtlačenou adresou 999 99 Ježiško sú k dispozícii na všetkých poštách. Následne stačí nalepiť už len príslušnú poštovú známku a zaslať svoje prianie Ježiškovi na ktorejkoľvek pošte. V aktuálnom, 17.ročníku Vianočnej pošty, prišlo na adresu Ježiška už viac ako 90 tisíc listov zo Slovenska a zo zahraničia.ň

Zdroj: www.posta.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *