Situácia školákov v Jarovniciach sa výrazne zlepšila

Vedľa pôvodnej murovanej školy obec s podporou štátnej dotácie postavila v dvoch etapách kontajnerovú školu s 24 modulovými triedami. V obci sa najpočetnejšou rómskou komunitou na Slovensku však ešte stále chodí do základnej školy 200 detí na dve zmeny.

35039

Situácia sa však za posledné tri roky výrazne zlepšila. Vyučovanie detí v nových priestoroch si bola pozrieť aj štátna tajomníčka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Romana Kanovská.

„S veľkým potešením, s veľkou vďačnosťou sa pozerám na krásne vybudované priestory školy. Bola som sa pozrieť v jednotlivých triedach, je to veľmi pekne vybavené. Videla som deti, ktoré krásne reagujú, pracujú, majú zošity, vedia odpovedať, vedia recitovať. Teším sa, že táto škola sa snaží o to, aby deti potiahla dopredu, aby im zabezpečila progres. To je veľmi dôležité,“ uviedla Romana Kanovská a dodala: „Je to určite aj vďaka tomu, že sme tieto priestory pomohli vybudovať. Prispeli sme na túto školu 600.000 eurami za dva rok.“

Taktiež doplnila, že škola v Jarovniciach je ukážkou toho, ako sa to dá a môže byť vzorom pre iné školy, ktoré sa snažia integrovať deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

35031

35029

Zdroj: minedu.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *