Autobusová MHD na Staničnom námestí sa od pondelka obnovuje, cestujúci sa k vlakom aj autobusom dostanú bez obmedzení

V pondelok 19.10.2015 dôjde v priestore Staničného námestia a priľahlých komunikácií k obnoveniu autobusovej MHD. V tej súvislosti nastávajú nasledovné zmeny v trasách a zastavovaní liniek MHD:

Linka 16 premáva v pôvodnej trase Podhradová – Mier – Mlynská bašta – Vodná – Staničné nám. – Nám. osloboditeľov – Železníky – OC Cassovia.

Linka 17 premáva v pôvodnej trase Lingov – Staničné nám. – Železničná nemocnica – Námestie Maratónu mieru – Považská – Luník VIII. V zastávke Železničná nemocnica smer Luník VIII sa zastavuje na novom stanovišti za križovatkou Masarykova – Svätoplukova.

Linka 19 premáva v trase KVP, kláštor – Nová nemocnica – Námestie Maratónu mieru – Železničná nemocnica – Staničné nám. – BPMK – Nad jazerom, Napájadlá. Odklon spojov smerujúcich na sídlisko Nad jazerom cez Ulicu Československej armády ostáva naďalej v platnosti (až do ukončenia rekonštrukčných prác na križovatke pri Tip Tope). V zastávke Železničná nemocnica smer Luník VIII sa zastavuje na novom stanovišti za križovatkou Masarykova – Svätoplukova

Linky 21, 23, 33 a nočné linky N1, N2, N3 zastavujú na Staničnom námestí na svojich pôvodných stanovištiach pred budovou železničnej stanice. Stanovište v areáli autobusovej stanice Eurobus je zrušené. Nočné linky premávajú v pôvodnej trase cez Jakabov palác a Nám. osloboditeľov.

Linka 27 premáva v pôvodnej trase Sídl. Ťahanovce – Mier – Mlynská bašta – Vodná – Staničné námestie.

Linka 29 premáva v trase ZOO/Kavečany – Mier – Mlynská bašta – Vodná – Staničné námestie. Všetky spoje linky 29 v pracovných dňoch v čase 6-19 hod pokračujú ako linka 16 v úseku Staničné námestie > OC Cassovia. Všetky spoje linky 29 premávajúce od stanice do Kavečian/ZOO v pracovných dňoch v čase 6-19 hod sú plynulo nadväzujúcimi na spoje linky 16s v úseku OC Cassovia > Staničné námestie.

Linka 30 premáva v okružnej trase Pri hati > Železničná nemocnica > Staničné nám. > Malá stanica > Ryba > Nám. osloboditeľov > Staničné nám. > Alvinczyho > Pri hati. Zastávkové stanovište Železničná nemocnica smer Pri hati je zrušené bez náhrady.

Linka 33 premáva obojsmerne v trase Staničné námestie — Jakabov palác/Senný trh – Palackého — Pod Furčou — Krematórium, a späť. Na zastávke Nám. osloboditeľov (Bottova) smer Krematórium nezastavuje.

Zachádzka linky 72 na Staničné námestie sa ruší. Linka premáva v pôvodnej trase cez zastávky Vodná a Jakabov palác.

Linky náhradnej dopravy x6, x7 a linka 24 zastavujú na Staničnom námestí pri nástupnej zastávke električiek. Stanovište v areáli autobusovej stanice Eurobus je zrušené.

Zachádzka vybraných spojov linky 10 na Staničné námestie dočasne nie je obnovená. Spojenie Sídliska Ťahanovce k IC vlakom zabezpečia mimoriadne spoje linky 27

Zachádzka vybraných spojov linky 15 na Staničné námestie je obnovená . Spoje zachádzajú na stanicu v čase, v ktorom na vetve zo Sídliska Dargovských hrdinov nepremáva linka 17.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *