Slovenský raj čaká jesenné upratovanie

Už tento víkend zažije Slovenský raj ďalšie veľké upratovanie. Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj pripravila na 10. október ďalší ročník Čistenia Slovenského raja a to hneď na viacerých miestach tohto krásneho kúta Slovenska. „Sme radi, že sa ešte stále nájdu ľudia, ktorí chcú dobrovoľne pomôcť nášmu národnému parku a svojmu okoliu. Je to dôkaz, že im okolie a príroda nie sú ľahostajné. Po minulom roku sa počet záujemcov o čistenie zvýšil, na viacerých miestach Slovenského raja naplníme smetné nádoby odpadom, ktorý do prírody nepatrí a raj si tak môže na chvíľu oddýchnuť,“ skonštatovala predsedníčka OOCR Slovenský raj Mgr. Erika Oravcová.

Dobrovoľníci sa zídu v sobotu o ôsmej ráno na jedenástich miestach –pri OcÚ v Betliari, na Námestí baníkov v Dobšinej, na Bielych Vodách pred vstupom na Zejmarskú roklinu, pred OcÚ – Dedinky, Stratená, Smižany, Vernár a Hranovnica, na Čingove, Telgárt – Pusté Pole a v Letanovskom mlyne. Čistiť sa bude okolie samospráv ako aj turistické chodníky, z ktorých vynesú to, čo do Slovenského raja nepatrí – komunálny odpad, pneumatiky, starú elektroniku a iné veci, ktoré sú nebezpečenstvom nielen pre tunajšiu flóru a faunu, ale aj pre návštevníkov národného parku. „Vybrali sme 11 hlavných trás. Dobrovoľníci pôjdu smerom k Dobšinskej ľadovej jaskyni, na Stratenú a Stratenskú pílu, k Palcmanskej maši, z Telgártu smerom na Pusté Pole, upratovať sa bude – Dobšinský kopec a okolie, Zejmarská roklina a okolie, okolie Betliara, Hranovnice – Spišský Štiavnik – kaštieľ, Vernára a Smižian, Čingov a Letanovský mlyn.

„Dúfame, že počasie nám bude priať a ľudia ochotní pomôcť sa zídu v hojnom počte s dobrou náladou“, dodáva p. Oravcová. Čistenie raja touto akciou nekončí, opakuje sa každý rok na jar a na jeseň. „Budeme dúfať, že každým razom sa vyzbiera menej a menej odpadkov“ verí p. predsedníčka Oravcová.

cistenie slovenskeho raja_okt_2015 (1)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *