Svetlo sviečok rozžiari Hrnčiarsku ulicu už po piatykrát. Vyzýva Košičanov, aby na chvíľku spomalili

Košice, 28. septembra – Piaty ročník obľúbeného podujatia Candle Night pozýva všetkých návštevníkov i obyvateľov metropoly východu, aby zahodili zhon za hlavu, spomalili svoje unáhlené kroky a prišli si na Hrnčiarsku ulicu posedieť pri svetle stoviek sviečok.

V sobotu, 3. októbra od 19:00 hod. sa Hrnčiarska ulica premení na čarovné miesto, kde bude vyhrávať akustická hudba dievčenského dua Calla (Eva Hájková a Katarína Pončáková) a rozvoniavať grilovačka. V tomto netradičnom čase otvoria svoje prevádzky aj remeselníci či vyzdobená Raňajkáreň Rozprávka so svojimi domácimi koláčmi. Najviac pozornosti si však v tento večer zaslúžia sviečky na Uličke remesiel a svetielka v ručne zdobených fľašiach, zavesené na drevených vešiakových konštrukciách.

„Košičania sa môžu po Uličke remesiel poprechádzať v príjemnej atmosfére, sadnúť si k teplému čaju alebo navštíviť dielne remeselníkov a objaviť tak kúsok histórie. Minulý rok bola ulička preplnená, posnažíme sa, aby to bolo tento rok o čosi pokojnejšie,“ vysvetľuje Jana Kopernická z neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry.

Podujatie Candle night na Uličke remesiel je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“ realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

2014

2014-2

2014-3

2014-5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *