SLOVAKIA RING sa teší na európsku motocyklovú špičku

Orechová Potôň, 10. september 2015 – Už tento víkend, od 11. do 13. septembra, sa na našom okruhu SLOVAKIA RING uskutoční vrcholné motocyklové podujatie tejto sezóny: Majstrovstvá Európy Stock 205 a medzinárodné seriály Alpe Adria Road Championship a IMRC (International Motorcycle Race Cup). V Orechovej Potôni sa predstaví vyše 200 jazdcov z viac ako 15 krajín, na ktorých bude v čakať dvoje pretekov, v sobotu aj nedeľu.

SLOVAKIA RING zároveň uzavrie tohtoročné vydania týchto šampionátov, po pretekoch tak odovzdajú trofeje aj celkovým víťazom ročníka.

V európskom šampionáte Stock 250 pôjde naozaj do tuhého. V predchádzajúcich pretekoch na Hungaroringu prišiel o komfortný 49-bodový náskok Talian Manuel Torrini. Po dvoch nulách sa pred neho dostal český rival Oliver König, ktorý má teraz 21 bodov k dobru.

V alpsko-jadranských majstrovstvách v triede 125GP/Moto3 je krôčik od celkového triumfu Talian Gabriele Gnani. V triede 125 Sportproduction je už jasným víťazom Talian Andrej Kosmač. My sa však budeme tešiť na nášho Petra Raucha, ktorý v Maďarsku v nedeľu vyhral a bude to chcieť zopakovať aj doma.

V kategórii Supersport/Moto2 má už víťazstvo v IMRC vo vrecku János Chrobák z Maďarska. Musí však ešte bojovať o celkový triumf v AARC.

V silnej triede Superstock 1000 je najväčším kandidátom na celkový triumf Michal Prášek z Českej republiky. V IMRC sa už ako víťaz predstaví Poliak Marek Szkopek.

V triede Superbike sa môžu diváci tešiť na bývalého jazdca MS Lukáša Pešeka, suverénnym víťazom sa v predstihu stal Roland Resch. My budeme držať palce nášmu Vladovi Ružovi.

Vstupenky na najprestížnejšie motocyklové preteky tohto roka na SLOVAKIA RINGu si môžete zakúpiť priamo v pokladni alebo pri prírodných tribúnach.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

***

Okruh SLOVAKIA RING / Areál SLOVAKIA RING

SLOVAKIA RING je profesionálny pretekársky okruh, jediný svojho druhu na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

Komplex SLOVAKIA RING v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Okruh SLOVAKIA RING so špičkovými parametrami patrí medzi najkvalitnejšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti, je pripravené profesionálne CENTRUM BEZPEČNEJ JAZDY s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *