Žltým vlakom RegioJet od teraz aj z Prahy, Ostravy či Žiliny do Margecian

Nočné vlaky spoločnosti RegioJet od teraz na trase z Prahy do Košíc jednosmerne zastavujú aj na stanici v Margecanoch. Dopravca sa snaží uľahčiť pracujúcim v Českej republike cestu domov na východné Slovensko. Za cestu z Prahy do Margecian zaplatia cestovné od 9 . 

Spoločnosť RegioJet podnikateľa Radima JANČURU prichádza na východné Slovensko s ďalšou novinkou. Nočné vlaky na trase z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc od teraz zastavujú aj v Margecanoch. RegioJet sa k tomuto kroku rozhodol pristúpiť po viacerých podnetoch od cestujúcich, ktorí požadovali spojenie do tohto mesta z Českej republiky, kde majú prácu. Cestovné lístky na vlak si cestujúci môžu zakúpiť cez internet na stránke dopravcu www.regiojet.sk, alebo formou jednoduchej mobilnej aplikácie.

V Margecanoch zastavuje vlak EC 1019 s odchodom z Prahy každý štvrtok, piatok a nedeľu o 21:56. Ten premáva z českého hlavného mesta cez Pardubice, Českú Třebovú, Zábřeh na Moravě, Olomouc, Hranice, Ostravu, Havířov, Český Těšín, Třinec a od slovenskej Čadce sa napojí na hlavnú slovenskú trať od Žiliny do Košíc. Do Margecian príde vlak na druhý deň ráno o 06:32. Navyše od decembra budú vlaky pre zvýšený záujem premávať každý deň.

V nočných vlakoch si môžu cestujúci vyskúšať špeciálne upravený palubný servis. O jednej hodine ráno, kedy začne nočný kľud, pristúpi do vlaku bezpečnostná služba. Vo vozňoch s kupé je možnosť úplného vypnutia svetla a vo vozňoch s otvoreným priestorom je svetlo tlmené. V nočných hodinách dodržiavajú nočný kľud aj stevardi, ktorí najprv cestujúcim rozdajú deky na prikrytie a potom namiesto obsluhovania spolu s bezpečnostnou službou dohliadajú na úplnú bezpečnosť vo vlaku. Cestujúci si môžu zakúpiť aj bezpečnostný zámok len za 0,50  . Využiť môžu aj službu budíka na miesto, kedy ich v dohodnutý čas prídu stevardi zobudiť tak, aby nezabudli vystúpiť vo svojej stanici. Okrem toho zákazníkom prinesú aj bezplatné raňajky vo forme čerstvého maslového croissantu a kvalitnej talianskej kávy. 

Vlakový a autobusový dopravca RegioJet na Slovensku prevádzkuje na vlastné komerčné riziko luxusné vlaky InterCity na trase Bratislava – Žilina – Košice a EuroCity s trasou Košice – Žilina – Ostrava – Praha. Taktiež nedotovanú komfortnú autobusovú linku z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy v štýle Fun&Relax a na základe objednávky Ministerstva dopravy Slovenskej republiky vo verejnom záujme vlakovú linku Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. V  súčasnosti je v  príprave aj luxusná medzinárodná autobusová linka Bratislava – Letisko Wien Schwechat – Viedeň. Spoločnosť zároveň prevádzkuje aj turistický portál turistika.regiojet.sk, ktorý návštevníkov informuje o  možnostiach trávenia dovolenky, či ponúka pestré možnosti plánovania výletov naprieč celým Slovenskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *