LAND ROVER DISCOVERY SPORT: Nový člen rodiny Discovery

Automobilka Land Rover predstavuje nový model Discovery Sport, najvšestrannejšie a najschopnejšie prémiové kompaktné SUV na svete. Discovery Sport, prvý člen novej rodiny Discovery, ponúka 5+2 sedadiel, a pritom nemá väčší pôdorys než súčasné 5-miestne prémiové SUV.

Nový, progresívny dizajn modelu Discovery Sport definuje hlavné črty novej rodiny Discovery, ktorými sú optimalizované proporcie, vnútorný priestor a vzhľad. Výsledkom spojenia špičkového dizajnu a konštrukčnej integrity je dynamický profil karosérie, dokonalé využitie vnútorného priestoru a konfigurovateľný systém 5+2 sedadiel.

Najväčšou výzvou bolo pre nás dosiahnuť harmonické spojenie prvotriedneho dizajnu s výnimočnou všestrannosťou,“ povedal Gerry McGovern, hlavný dizajnér a kreatívny riaditeľ Land Rover. „Môžem s hrdosťou povedať, že sa nám to podarilo; dynamický dizajn modelu Discovery Sport zákazníkov určite nenechá chladných, a pritom je toto vozidlo všestrannejšie než ktorékoľvek iné prémiové kompaktné SUV na trhu.“

Nový model Discovery Sport predstavila automobilka Land Rover na kozmodróme Spaceport America v Novom Mexiku v USA. Zmysel pre dobrodružstvo sa odráža aj na interiéri modelu Discovery Sport, navrhnutom s maximálnym ohľadom na potreby zákazníkov. Vysokokvalitné materiály sú samozrejmosťou. Výrazný vertikálny dizajn stredovej konzoly korešponduje s luxusným zovňajškom a na všetkých prvkoch sa odzrkadľuje silná stránka modelov Discovery, ktorou je všestrannosť. Kabína ponúka rôzne integrované úložné riešenia a výbava môže obsahovať až štyri 12-voltové elektrické zásuvky a šesť nabíjacích USB konektorov, vďaka čomu si môžu cestujúci vo všetkých troch radoch sedadiel dobíjať niekoľko elektronických zariadení súčasne.

Vďaka mnohým inovatívnym riešeniam môže Discovery Sport ako prvý zástupca triedy prémiových kompaktných SUV ponúknuť všestranný systém sedadiel pre 5+2 cestujúcich. Úplne nová viacprvková zadná náprava umožnila nielen dosiahnuť vzrušujúce jazdné vlastnosti, ale aj vytvoriť veľkorysý, flexibilný priestor za druhým radom sedadiel.

V kombinácii s poddajným odpružením s veľkým zdvihom je inovatívna zadná náprava modelu Discovery Sport zárukou komfortu, kultivovanosti a dynamickosti pri jazde na ceste, pri zachovaní terénnej všestrannosti, ktorou sa modely Land Rover preslávili na celom svete. Predný nájazdový uhol 25°, zadný nájazdový uhol 31°, prejazdový uhol 21°, technológia Terrain Response® a brodivosť 600 mm – to všetko dokazuje, že Discovery Sport je za každých podmienok najschopnejším vozidlom vo svojej triede.

Rovnako ako v prípade každého nového vozidla, aj pri návrhu modelu Discovery Sport bola pre konštruktérov automobilky Land Rover hlavnou prioritou bezpečnosť. Výsledkom je prvá aplikácia airbagu pre chodcov v tejto triede vozidiel, ďalej systém autonómneho núdzového brzdenia a najmodernejšia konštrukcia karosérie, využívajúca kombináciu ultrapevnej ocele a ľahkého hliníka.

To je však iba zlomok zo zoznamu moderných prvkov výbavy modelu Discovery Sport, v ktorom určite zaujme „head-up“ displej, premietajúci dôležité údaje na čelné sklo, úplne nový multimediálny systém s 8-palcovou obrazovkou alebo sklopno-posuvné sedadlá v druhom rade, zaručujúce maximálnu flexibilitu a variabilitu interiéru. V čase uvedenia na trh bude pre Discovery Sport k dispozícii sortiment štvorvalcových, turbodúchadlom preplňovaných zážihových a vznetových motorov. Celohliníkový 2,0-litrový zážihový motor Si4 aj 2,2-litrový turbodiesel sú vybavené systémom Stop/Start, vysokotlakovým priamym vstrekovaním paliva, vnútornými komponentmi s nízkym trením a inteligentným rekuperačným dobíjaním, vďaka čomu môžu ponúknuť vynikajúce výkonové parametre v kombinácii s ekonomickou prevádzkou. Zákazník si môže zvoliť 9-stupňovú automatickú alebo 6-stupňovú manuálnu prevodovku a pohon dvoch alebo štyroch kolies.

„Nový Discovery Sport je nielen prvým členom novej rodiny modelov Discovery, ale aj prvým vozidlom v triede kompaktných prémiových SUV s flexibilným systémom sedadiel pre 5+2 cestujúcich,“ povedal Phil Popham, marketingový riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover . „To, čím Discovery Sport najviac vyniká, je všestrannosť. Je to jednoducho najdokonalejšie vozidlo v danom segmente.“

Zdroj: http://www.autostyl.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *