Živý trávnik uprostred mestskej džungle

Hrnčiarska ulica sa opäť zelená

Od 13. júna je časť Hrnčiarskej ulice pokrytá živým trávnikom. Na zelených kobercoch si môžu Košičania posedieť so šálkou dobrej kávy či letným nealko nápojom do nedele 21. júna.
Ulička sa prvýkrát zelenala minulé leto. Niekoľkodňové podujatie Na uličke v tráve sa tešilo veľkému záujmu so strany verejnosti aj médií, a preto sa ho nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry (KRUK, n.o.) v spolupráci s prevádzkami na Hrnčiarskej rozhodla zopakovať. Tentokrát však rozlohu trávnika zoštvornásobila. „Živá trávnatá plocha má spolu 200 m2 a návštevníci uličky sa po nej môžu poprechádzať naboso alebo si tu urobiť netradičný mestský piknik,“ pozýva Jana Kopernická z neziskovej organizácie KRUK. „Uličku navyše dlhodobo krášlia aj živé kvety či kríky, ktoré tvoria spolu s trávnikom malú záhradu uprostred mesta,“ dodáva. Zážitok umocní návšteva remeselníckych dielní hrnčiara, kováča či brašnára, bylinkáreň a prevádzky na Hrnčiarskej ulici, ktoré budú podávať letné nápoje a ďalšie dobroty.

Podujatie je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“ realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

KRUK
Foto: KRUK

zivy_travnik_hrnciarska_2015_04

zivy_travnik_hrnciarska_2015_02

zivy_travnik_hrnciarska_2015_01

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *