České aerolínie spoja Košice s Kyjevom novou pravidelnou linkou

Novú pravidelnú linku medzi Košicami a Kyjevom zavedú od polovice mája České aerolínie. Košice tak vďaka tomu dostanú ďalšie priame letecké spojenie do európskej metropoly, prvé smerom z/do východnej Európy. Lety medzi Košicami a Kyjevom budú České aerolínie prevádzkovať štyrikrát týždenne, s odletmi v pondelok, štvrtok, piatok a v nedeľu o 23:55. Na spoje bude spoločnosť nasadzovať moderný Airbus A319 s kapacitou 144 sedadiel. Predaj leteniek na novú linku ČSA začne zajtra, prvý let z Košíc do Kyjeva je naplánovaný na 18. mája 2015.

Linku do Kyjeva budú České aerolínie operovať podľa vzoru úspešných spojov Praha – Bratislava – Košice či Praha – Hamburg – Göteborg, tzn. v smerovaní Praha – Košice – Kyjev a späť. Cestujúci z Prahy do Kyjeva alebo v opačnom smere nebudú musieť počas zastávky v Košiciach z lietadla vystupovať. Po krátkom polhodinovom medzipristátí, počas ktorého budú vybavení vystupujúci a noví – nastupujúci – cestujúci, bude spoj pokračovať na druhom úseku z Košíc do Kyjeva alebo späť do Prahy.

Nová linka medzi Košicami a Kyjevom a jej napojenie na lety medzi Prahou a Košicami umožní Českým aerolíniám vo vybraných dňoch nasadiť na priame spoje medzi Košicami a Prahou rýchlejší stroj Airbus A319 namiesto turbovrtuľového lietadla typu ATR, bežne používaného na tejto krátkej trati. Nasadzovaný Airbus A319 bude operovať v konfigurácii cestovných tried Economy a Business. V triede Business České aerolínie svojim klientom servírujú občerstvenie pripravované podľa konceptu a pod dohľadom šéfkuchárov renomovanej siete reštaurácií Zátiší Group. Členom vernostného programu OK Plus Českých aerolínií spoločnosť udelí o 100 % viac míľ za každý let absolvovaný na novej linke medzi Košicami a Kyjevom.

Ceny leteniek na novej linke začínajú na úrovni 69 EUR za jednosmernú a 143 EUR v prípade spiatočnej letenky vrátane všetkých poplatkov. Letenky bude možné zakúpiť od zajtra v celej distribučnej sieti Českých aerolínií a ich partnerov, tzn. na webových stránkach spoločnosti na www.csa.cz alebo www.czechairlines.sk, na Kontaktnom centre a v predajných kanceláriách ČSA, ale tiež prostredníctvom cestovných kancelárií, agentúr a predajcov leteniek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„České aerolínie prinášajú do Košíc dve novinky: priame letecké spojenie Košíc s Kyjevom a vďaka nasazdovanému lietadlu Airbus A319 vo vybraných dňoch aj vylepšené, rýchlejšie spojenie do či z Prahy,“ uviedol Ján Tóth, riaditeľ Českých aerolínií pre Obchod a marketing. „Medzi Košicami a Kyjevom pozorujeme rast dopytu po priamej leteckej doprave, medzi obomi mestami existuje čulá obchodná výmena, v ktorej vidíme rastúci potenciál pre leteckú dopravu. Pevne veríme, že ekonomická situácia na Ukrajine sa bude zlepšovať. Zároveň sme presvedčení, že priame letecké spojenie Košíc s Kyjevom bude mať pozitívny dopad na ďalší rozvoj obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Ukrajinou,“ dodal Tóth.

Karl Dandler, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: “Nové letecké spojenie Košice – Kyjev je potvrdením toho, že letisko Košice sa stáva skutočnou vstupnou bránou na východné Slovensko. Po Prahe, Bratislave, Viedni, Londýne, Miláne a Sheffielde bude Kyjev siedmym európskym mestom, s ktorým majú Košice priame letecké spojenie. To otvára nové horizonty pre medzinárodnú spoluprácu v obchode a cestovnom ruchu. Ďakujeme nášmu dlhodobému a spoľahlivému partnerovi Českým aerolíniám, že s nami zdieľajú dôveru v potenciál mesta Košice a región východného Slovenska.”

Richard Raši, primátor Košíc: “V týchto dňoch v Košiciach vrcholia Dni Ukrajiny a Slovensko – Ukrajinské biznis fórum. Letecká linka Košice – Kyjev dáva týmto podujatiam a ich potenciálnemu pokračovaniu úplne nový zmysel. Priame letecké spojenie vytvára mimoriadne silné predpoklady pre ďalší rozvoj cezhraničnej spolupráce v oblasti priemyslu, IT sektora, kultúry a cestovného ruchu a zintenzívňuje postavenie Košíc ako vstupnej brány do Európskej únie pre našich ukrajinských partnerov.”
Renáta Lenártová, viceprimátorka Košíc a predsedníčka predstavenstva Košice Turizmus: “V priebehu minulého roka navštívilo Slovenskú republiku vyše 55 000 ukrajinských turistov. Vďaka leteckému spojeniu Košice – Kyjev s Českými aerolíniami môže toto číslo v roku 2015 výrazne narásť a touto cestou pozývam ukrajinskú verejnosť, aby prišli objaviť naše krásne mesto a celé východné Slovensko.”

Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja: “Priame letecké spojenie Košice – Kyjev je vynikajúcou správou, a to nielen vzhľadom na historické a geografické väzby medzi východným Slovenskou a Ukrajinou, ale aj vzhľadom na príležitosti, ktoré sú pred nami. Medzinárodná spolupráca je šancou pre obe krajiny a verím, že vďaka leteckej linke Košice – Kyjev bude náš región jedným z hlavných ťahúňov tejto spolupráce.”

Aktuálna ponuka spojov ČSA z Košíc
Z Košíc České aerolínie v súčasnosti vybavujú 18 letov týždenne. V ponuke ČSA sú priame spoje do Prahy, a to 11-krát týždenne: denne okrem stredy a nedele ranná frekvencia a denne okrem soboty popoludňajšie lety. Do Bratislavy ČSA ponúkajú 6 spojov týždenne: v pondelok, stredu a v piatok ranné aj večerné frekvencie, ktoré je možné tiež využiť ako alternatívne spojenie do Prahy.

kosice-kyjev

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *