Slovenské technické múzeum tradične chystá na Valentína súťažno-zábavný program v priestoroch múzea, planetária a vo vedecko-technickom centre. Valentínske popoludnie je určené nielen pre zaláskované a zamilované páry ale i rodinné dvojice, ktoré chcú v múzeu netradične a zmysluplne stráviť čas  a zažiť poučenie i zábavu. Podujatie sa uskutoční 14. februára od 12:00 do 20:00 hod.

Dvojice si môžu vyskúšať svoju šikovnosť, spoluprácu a logiku na meračoch postrehu, hlavolamoch, očných klamoch a ďalších technických exponátoch vo Vedecko-technickom centre. Najšikovnejší pár získa vstup na špecializovaný program v planetáriu zdarma! Návštevníci si môžu v múzejných priestoroch urobiť romantické foto, zaujímavosťou bude i originálne vyznanie lásky napísané na klasickom písacom stroji.

Zároveň sa bude v priestoroch STM o 14:00 a 16:00 hod. konať výklad o výstave DO P( )DSTATY ŽENY. Jej autor, košický výtvarník Dušan Baláž, osobne predstaví svoju tvorbu a ponúkne pohľad nielen na umenie, ale aj na svoju celoživotnú múzu – ženu.

Od 14:00 do 16:00 hod. vytvorí KARIKATURISTA LADISLAV TVERĎÁK odvážlivcom vlastnú originálnu ,,(s)kreslenú“ podobu v podobe Valentínskeho portrétu.

Mottom PROGRAMU PLANETÁRIA zas bude Túlanie sa mytológiou lásky. Uskutočnia sa štyri špecializované programy týkajúce sa hviezdnej oblohy a nebeskej lásky:

O 13:00 hod. – Obloha štyroch ročných období

O 14:30 hod. – Zimná nočná obloha

O 16:00 hod. – Serenáda pod hviezdami

O 17:00 hod. – Keď padajú letné hviezdy

Na zamilované páry a návštevníkov čaká valentínsky punč, láskyplné zážitky, ale i technické poznatky, preukaz lásky, či sladká odmena. Pozor – zvýhodnené vstupné pre všetky dvojice!

 Valentín pozvánka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *