Múzeum TaNaPu - ilustračná snímka: Lenka Burdová

Vstup do Múzea TANAPu bude v máji bezplatný

Expozícia Múzea TANAPu v Tatranskej Lomnici (autor: Lenka Burdová) V sobotu 21. mája v čase od tretej hodiny popoludní do dvadsiatej druhej hodiny v noci si môžu návštevníci Múzea TANAPu v Tatranskej Lomnici prezrieť jeho expozíciu bezplatne. Počas podujatia pomenovaného Noc múzeí pre nich pracovníci múzea pripravili početné aktivity.

Hovorí o nich Zuzana Homolová z Výskumnej stanice a Múzea Štátnych lesov TANAPu: „Návštevníkom podujatia ponúkame prehliadku expozície a zaujímavý program ako napríklad ukážky preparácie živočíchov. Počas siedmich hodín im predstavíme tatranské lišajníky, sprostredkujeme poznávanie tatranských minerálov a hornín, hmyzích škodcov lesov a predvedieme názorné ukážky záchrany v horách. Súčasťou podujatia budú aj hry a tvorivé dielne pre deti.

Hosťami noci v múzeu TANAPu budú parazitologičky z Parazitologického ústavu Slovenskej akadémie vied v Košiciach. „Členovia Speleoklubu zo Spišskej Belej premietnu film o najhlbšej jaskyni Javorinka vo Vysokých Tatrách, ktorá bude spojená s výstavou fotografií a zaujímavou besedou. Amatérsky tvorca filmov Pavol Kráľ predstaví verejnosti časť svojej tvorby o tatranskej prírode,“ dopĺňa pozvánku na strávenie Noci v múzeu Zuzana Homolová. Viac informácií nájdete na www.lesytanap.sk/Pre návštevníkov/Múzeum TANAPu. Tešíme sa na vašu návštevu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *