Zmeny v doprave od 15. októbra

Od tejto stredy (15.10.2014) bude linka 13 jazdiť podľa cestovných poriadkov, ktoré platili do 30.6.2014. Premávať bude 2 krát za hodinu iba v špička, v sedle 1 krát za hodinu a počas voľných dní raz za hodinu. K zmene dochádza na základe rozhodnutia dopravného podniku, ktorý tak reaguje na požiadavku obyvateľov MČ Krásna.

Rovnako dochádza k zmene na linke 31, ktorá obsluhuje okrem iného mestskú časť Vyšné Opátske. Podľa poznatkov o vyťaženosti jednotlivých spojov boli na túto linku nasadzované menej kapacitné autobusy ale nízkopodlažné (aj keď nie na celej ploche). Od tejto stredy (15.10.2014) budú na tejto linke, v čase špičky, opäť nasadzované štandardné autobusy. Pre telesne postihnuté deti navštevujúce školu premáva vyhradený autobus podľa požiadavky školského zariadenia.

Nová linka s elektrobusmi na Heringeš

Dopravný podnik tiež zriaďuje od tejto stredy (15.10.2014) novú linku č. 32. Jazdiť bude na Heringeš. Obsluhovaná bude elektrobusmi v intervale 30 – 60 minút. To znamená, že bude premávať 2 krát za hodinu iba v špičke, v sedle 1 krát za hodinu a počas voľných dní raz za hodinu. Linka bude premávať na trase: Námestie osloboditeľov – Palackého – Bosákova – Sečovská – Heringeš – Dargovských hrdinov, MiÚ – Lingov a späť. Cestujúci tak môžu cestovať z/na Heringeš priamo v oboch smeroch. DPMK zriadením novej linky vyhovel požiadavkám cestujúcej verejnosti a samotným obyvateľom lokality Heringeš, kde žijú prevažne rodiny s deťmi. Cestovný poriadok novej linky 32 je zverejnený aj na internetovej stránke dopravného podniku www.dpmk.sk v časti Cestovné poriadky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *