Zmeny v MHD od 1. marca 2014

Od 1. marca 2014 dôjde k drobným úpravám v cestovných poriadkoch MHD. Týka sa to liniek č. 25, 26P a 27. Stane sa tak na základe požiadaviek mesta Košice, MČ Ťahanovce, firiem sídliacich na Magnezitárskej ulici a aj obyvateľov Šace.

Cestovný poriadok linky č. 25 sa prispôsobuje tak, aby lepšie zohľadňoval záujem cestujúcich. Prvý spoj z Ťahanoviec pôjde o 15 minút neskôr (posúva sa z 4:45 na 5:00 hod.), keďže v pôvodnom čase cez MČ Ťahanovce prechádza spoj linky RA5, resp. RA8. Odchody spojov linky 25 z Bruselskej v sedle, večer a cez víkend sa posúvajú o 5 min skôr, vďaka čomu budú cestujúci po skončení pracovným zmien kratšie čakať na svoj spoj.

V snahe zlepšiť večerné spojenie centra mesta so Šacou bude cez pracovné dni posledný spoj linky 25 (z Námestia osloboditeľov bude odchádzať o 22:26 hod.) z Poľova pokračovať aj s cestujúcimi do Šace (v úseku Poľov – Šaca bude označený „26P“). Táto úprava neovplyvni posledný spoj linky č. 20 z Námestia osloboditeľov do Šace s odchodom 22:50 hod.

V snahe zlepšiť skoré ranné spojenie Šace s centrom mesta pôjde cez pracovné dni o 4:28 hod. zo Šace, námestia prvý spoj linky 26P, ktorý z Poľova bude pokračovať ako linka 25 ďalej cez centrum mesta na svoju konečnú na Bruselskej. Takto sa vytvorí možnosť skoršieho spojenia Šace s centrom mesta (cez Poľov), ešte pred prvým spojom linky č. 20 zo Šace, ktorá bude naďalej odchádzať od Nemocnice Šaca o 4:48 hod.

Na linke č. 27 sa upravujú iba garantované nízkopodlažné spoje, pričom počet spojov i časové polohy všetkých spojov ostávajú zachované.

DPMK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *